Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Azt mondják, a #NemVagyokAValentinod nevű kampánnyal arra bátorítanák a nőket, hogy idén ne fogadjanak el ajándékot, inkább éljék meg a szexualitásukat. Mi meg erre azt mondjuk, hogy he?!

A Honey Birdette nevű fehérneműmárka mindig is szeretett provokálni, de ebben a legutóbbi feminista mutatványukban nem igazán vágjuk a mögöttes gondolatiságot.

Azt csinálták ugyanis, hogy február 14-én Sidney belvárosában szabadjára engedtek egy csapatnyi szexi, lengén öltözött modellt, amivel állítólag arra akarják rávenni a nőket, hogy ne fogadjanak el idén a férfiaktól rózsát, ékszert, mondják le a gyertyafényes vacsorára szóló meghívást, ehelyett inkább legyenek erős nők, és éljék meg a szexualitásukat.

Ezzel az a legelső gondunk, hogy nem igazán vágjuk, a női szexualitás megélését miben akadályozza a Valentin-nap, ami gyakorlatilag arról szól, hogy a párok apró ajándékokkal és más figyelmességekkel kedveskednek egymásnak. Vagyis értsük úgy a #NemVagyokAValentinod hashtaget, hogy a Honey Bridette szerint a férfi vacsorameghívására egy bemutatott középső ujj az adekvát válasz? Mert hogy egy erős nő így nyomja?

És egy erős férfi hogy nyomja? Szintén tojik az ilyen ártalmatlan alkalmakra és nem alacsonyítja le a nőket ostoba ajándékokkal?

A másik problémánk a dologgal már inkább gyakorlati jellegű. Okés, értjük, hogy a cég kreatívjai szerint egy erős nő szarik a világra és fehérneműben is az utcára megy, ha úgy tartja kedve – természetesen az a férfi, aki ilyenkor megbámulja, hímsoviniszta elnyomó –, de nem hisszük el, hogy senkinek nem jutott eszébe, hogy ezt a flashmobot talán nem modellekkel kellene megcsinálni.

Az átlagos nőket ugyanis, akiknek nem annyi a dolguk, mint ezeknek a lányoknak (vagyis hogy jól nézzenek ki), szerintünk egy kicsit jobban frusztrálja egy az ő nevükben felvonuló modellcsapat, mint az, ha a párjuk egy csokor virággal állít haza munka után.

Na de mindegy is, mert végső soron megint lehet pucér seggeket nézni, akár szolgálja ez a feminizmus ügyét, akár nem.

Tessék.

Van itt egy videó is, ha mozgásban is megnéznél néhány kerek popsit.

Na, átment az üzenet?

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.