Egy vietnámi üzemben használt óvszereket mostak ki és csomagoltak újra
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Ez úgy nagyjából az év egyik leggázabb híre: a vietnámi hatóságok lecsaptak egy üzemre, ahol használt gumióvszereket mostak ki és csomagoltak újra, majd adtak el újként. Nem feltétlenül erre gondolunk, amikor azt mondjuk, újrahasznosítás.

A razzia során nagyjából 324 ezer (!) bezacskózott használt kotonra találtak, melyeknek ugyanaz lett volna a sorsuk, mint az előttük már kitisztított és újra eladott, ki tudja hány ezer levedlett kígyóbőrnek.

A razziára szeptember 19-én került sor, és az óvszerek mellett sikerült lefoglalni azokat az alkalmatosságokat is, melyeket a dolgozók a kimosásra, a felgörgetésre, illetve az újracsomagolásra használtak.

A helyszíni fotókat akarod látni? Biztos?

A raktárépület 33 éves tulajdonosa, Pham Thi Thanh Ngoc elmondta, hogy az alapanyagot egy ismeretlen személy postán küldte neki havonta egyszer. Abba bele sem merünk gondolni, honnan szedtek össze ekkora mennyiséget.

A lefoglalás és dokumentáció után a hatóságok azonnal elkobozták, majd megsemmisítették a cuccost, mivel ez Vietnámban is veszélyes hulladéknak minősül.

A lefoglalt bizonyítási eszközök (ennél szebben nem tudjuk mondani) összsúlya 360 kiló volt. Azt egyelőre senki nem tudja, hol értékesítették az újrahasznosított kotonokat, és azt sem, hogy mennyit sikerült forgalomba hozni. Meg nem erősített források szerint a szállítmányok közeli hotelekbe és piacokra kerültek.

Egy jó tanács: ha Vietnámba mész, biztos, ami biztos, itthonról vidd magaddal az óvszerkészletet!

(via; fotó: Getty Images)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.