Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A RealLifeLore elkészített egy videós összeállítást arról, hogy mely országokban a legveszélyesebb autóval közlekedni. A két fő statisztikai mutató, amit figyelembe vettek, az volt, hogy 100 ezer emberre, illetve 100 ezer autóra hány közúti baleset jut. Hasznos tudnivalók következnek.

Mindkét listán az előkelő helyeket a harmadik világ országai foglalják el, főként Afrika, a Közel-Kelet, illetve Délkelet-Ázsia országai az éllovasok. Míg Norvégiában átlagosan 2,2 közúti baleset jut 100 ezer emberre, addig Libéria, Thaiföld vagy Malawi esetében ez az érték 30 feletti,

De ne legyünk igazságtalanok, hiszen a skandinávok alapból türelmes emberek, ráadásul az utak sem annyira túlzsúfoltak. Az Egyesült Államokban 10,6 baleset jut 100 ezer emberre, az Egyesült Királyságban viszont szintén nagyon alacsony, 2,9. A másik listán is a hasonló régióból származó országok végeztek elől, Etiópia, Benin és Guinea. Szóval ha jót akarsz magadnak, ne autóval közelítsd meg ezeket az országokat, és lehetőleg a helyszínre érve se bérelj magadnak egyet. Ha jobban belemerülnél ebbe, akkor a videóból több infó is kiderül.

Azért ez sem volt veszélytelen:

 

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.