Feltárták a templomos lovagok egyik 700 éves barlangrendszerét
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A barlangrendszer – amely kintről nézve mindössze egy nyúlüregnek tűnik – egy farmer birtokán található Angliában, Shropshire vidékén. A járatok a Caynton-barlanghálózat részét képezik, és úgy festenek, mintha csak az Indiana Jones és az utolsó kereszteslovagba csöppentünk volna.

A barlangrendszer nagyjából egy méterrel a föld alatt található, homokkőből van kifaragva, és nagyjából 700 éve építhették a templomosok. közel egy méterrel a föld alatt található, és homokkőből van kifaragvaA középkori egyházi lovagrend az egyik leghíresebb keresztény harcos szerzetesrend volt, amely oroszlánszerepet vállalt a keresztes háborúkban, a barlang – melyet ívek, járdák és faragott fülkék ékesítenek – pedig kiváló rejtekhelynek bizonyult.

Magassága hat láb, azaz nagyjából 1,8 méter, így nem árt, ha az ember lehajolva közlekedik – a múlt évezred elején azért jóval alacsonyabb volt az átlagmagasság, így a templomosoknak nem okozhatott gondot a barlangban való közlekedés. A templomosok után a barlangokat druidák, pogányok és titokzatos vallási szekták vették használatba.

(via)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.