Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Soha nem lehet tudni, hogy mit hoz az élet. Ha esetleg olyan szituációba keverednél a jövőben, hogy rád kötnek egy hazugságvizsgálót, akkor bizony jól jöhet az alábbi trükk.

Főképpen azért, mert a poligráfos vizsgálatok alapból sem megbízhatóak, bizony gyakran előfordul, hogy pontatlan eredményt produkál. Ezt erősítette meg egy nyugalmazott szakértő is, Doug Williams, aki 1972-ben csatlakozott az oklahomai rendőrséghez, ahol kimondottan a hazugságvizsgálókra specializálódott, minden nap több tesztet is elvégzett.

Egy idő után azonban ő maga is egyre inkább kételkedni kezdett a műszer megbízhatóságában, nyilván sokszor tapasztalta, hogy a rendszer akkor is hazugságot jelez, amikor az alany nyilvánvalóan igazat mond a nagy stressz hatására. Williams azt is elmondta egy interjúban, hogy kontrollált légzéssel meg lehet téveszteni a hazugságvizsgálót, ám a pulzusunkat és a vérnyomásunkat már nehezebb uralni.

Williams egy barátjától szerzett tudomást a trükkről, miszerint a poligráfos vizsgálat átveréséhez csupán annyit kell tenned, hogy összeszorítod a záróizmaidat. A szakértő ezt a kissé furcsán hangzó módszert ki is próbálta saját magán, és elmondása szerint tökéletesen működött is. A történethez az is hozzátartozik, hogy a nyugalmazott rendőrt 2015-ben el is ítélték, amiért egy program keretein belül tanította, miképpen lehet átverni a hazugságvizsgálót.

(via)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.