Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Ahhoz, hogy professzionális pókerjátékos legyél, elkel néhány alapvető készség. Szisztematikus gondolkodásban és kiváló intuitív döntésekben se szenvedj hiányt, de mindenekelőtt fegyelem, összpontosítás és jó mentális állóképesség szükséges hozzá. Meg egy csipetnyi őrület, legalábbis a következő történetből ez derül ki.

A pókervilágot már egy ideje lázban tartja az a 100 ezer dolláros, azaz 28,5 millió forintos fogadás, amelyet az ausztrál high-stakes játékos, Rory Young, illetve amerikai kollégája, Rich Alati kötött egymással a Las Vegas-i Bellagio kaszinóban. Arról már eddig is lehetett hallani, hogy a pókerjátékosok gyakran furcsa fogadásokkal ütik el az időt a leosztások között, most már viszont bizonyítékunk is akad rá.

Rory Young és Rich Alati

Történt ugyanis, hogy az egyik bellagói high-stakes teremben épp egymás mellé ült a két játékos, akik hamar beszédbe elegyedtek egymással. Rory Young szerint Rich Alati társaságkedvelő, szimpatikus embernek tűnt, így ment is a duma ezerrel, hamar megtalálták a közös hangot. Később ismét egy asztalhoz sodorta őket a sors, amikor is az amerikai feltette neki a szemtelen kérdést:

Ezek után 5-5 ezer dolláros összeget helyeztek el egy közös letétben arra az esetre, ha bármelyik meggondolná magát a start előtt, sőt, még egy szerződést is írtak, amelyben benne van, hogy nem perelhetik egymást a fogadás létrejötte vagy következményei miatt – nem tudni ugyanis, milyen pszichológiai vagy egészségügyi következményekkel kell számolnia Alatinak.

Valahogy így fest majd, csak csukott ajtóval. Kicsit hidegrázós...

A sötét fürdőszobában egyébként csak egy elektronikai eszköz lesz, a hűtőszekrény, kaját pedig párnaponként fog kapni véletlenszerűen, de egy hétre elegendőt. Ja, és Alati bevihet magával egy jógamatracot is.

Te bevállalnád a fogadást 100 ezer dollárért?

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.