Ha jártál már bolondboltban, biztosan láttál már ilyet: a cucc úgy néz ki, mint egy sima snitzer, csak éppen van benne egy kis betüremkedés, amibe pont belefér az ujjad.

A bigyó így tökéletesen alkalmas a szomszéd kölkök megijesztésére, hiszen ügyesen el lehet vele játszani, hogy éppen most metszetted le egy ügyetlen mozdulattal a mutatóujjad felső ujjpercét.

Mutatjuk, hogyan néz ki ez a gyakorlatban:

Ügyes kis trükk, ugye? Nos, Japánban most akadt ezzel egy kis probléma, ugyanis a kamusnitzereket egy másnapos munkás véletlenül elkeverte valahova, és a dobozokba igazi, borotvaéles pengéket csomagolt.

Az érintett termékeket a Daiso nevű áruházlánc polcaira pakolták, ami olyasmi, mint nálunk a százforintos, tőlünk nyugatabbra az egyeurós boltok. A kamu verziókat sem nyelte el a föld, a gyártó ugyanis azokat az igazi snitzerek dobozaiba rakta. Az egész tévedésnek így mindkét oldalon keletkeztek kárvallottjai: aki szívatásból vett volna egy kamukést, az jobb, ha nem próbálja megcsinálni az átverést azzal, amit végül vásárolt, akik pedig igazi tapétavágót szerettek volna venni, azok nem sokra mennek a bevágott pengéjű példányokkal.

Úgy tűnik azonban, hogy szerencsére a vicces elbénázás miatt senki nem veszítette el az ujjait. (Hiába, még Japánban is meg tudnak különböztetni egy igazi kést egy gagyitól.) A megtévesztett vásárlóknak azonnal cserélik a hibás termékeket, így végül mindenki azt kapja, amire befizetett.

(via)

És ezt olvastad már?
Jim Carrey szívmelengetően gyogyós videóval köszöntötte magát hatvanadik születésnapján