Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A Sequoia Nemzeti Park egyik márványbarlangjában ismét felfedeztek egy új fajt, mégpedig egy fonálszerű ezerlábút, amely nem mindennapi tulajdonságokkal van megáldva.

Bár egy meglehetősen különös élőlényről van szó, azért nem olyan idegen ő a számunkra, hiszen rokona a legtöbb lábbal felvértezett élőlénynek, az Illacme plenipesnek. Míg utóbbi 750 lábbal büszkélkedhet, addig jelen történetünk hőse csupán 414-el, ami bár nem elég az aranyéremhez, azért nem olyan rossz.

Íme, teljes életnagyságban

Arra például bőven elég, hogy kiérdemelje vele az ezerlábú jelzőt. (Persze nem mintha ezen múlna, hogy ki kerül be az ezerlábúak alosztályába.) Egyébként miután rábukkantak az apró barlangi állatra, azonnal elküldték az ikerszelvényesek két neves szakértőjéhez, Bill Shearhez és Paul Marekhez, hogy tanulmányozni tudják.

Megtalálod a négy péniszt a képen?

Az Illacme tobini névre keresztelt pár milliméteres állatkának mellesleg van még 200 méregmirigye, jó néhány selyemkiválasztó szőröcskéje, és négy pénisze (!), ezekben a tulajdonságokban pedig osztozik a többlábú rokonával.

(forrás: EurekAlert, Science, Space & Robots)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.