Ismerd meg az orosz bűnözőgéniuszt, aki Thomas Crownt megszégyenítő módszerrel lopott el egy festményt
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Ilyet valószínűleg még Oroszországban is ritkán látnak.

A Krím-félszigeten található Tretyjakov Galéria az egyik legjelentősebb orosz képtár, ahol számos felbecsülhetetlen értékű festményt őriznek, így joggal feltételezhetnénk, hogy aki innen el akar lopni valamit, minimum olyan zseniális szélhámosnak kell lennie, mintha ő lenne Danny Ocean és Thomas Crown keveréke. A jelek szerint viszont nem teljesen ez a helyzet, bár hogy a lenti videón látható rabló módszere zseniális vagy hatalmas hülyeség, az már nézőpont kérdése.

Ami biztos:

  • az orosz mestertolvaj minden további nélkül leakasztotta a képet a múzeum faláról, majd kisétált az épületből (ez eddig zseniális),
  • azonban néhány órával később már el is kapták, feltehetőleg annak is köszönhetően, hogy a remekbe szabott tervet a biztonsági kamerák kereszttüzében követte el, fényes nappal.

Az elfogásáról készült rendőrségi felvételek alapján az elkövető nem az a tipikus atomfizikus-típus, arra a kérdésre például, hogy hol volt aznap, csak annyit sikerült kitalálnia, hogy nem tudja. Vagy talán ez is csak a brilliáns "csak egy egyszerű, hétköznapi ember vagyok" álarcnak a része? Ki tudja, de az biztos, hogy nagyjából mindegy is lett volna, hogy mit válaszol, mert pillanatokkal később megtalálták a lakásában a festményt. Persze csak ha korábban ki nem cserélte egy utánzatra, az elfogása pedig nem csak az ördögi tervének egy újabb fejezete volt.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.