A libanoni származású Mia Khalifa elméletileg nem agyilag zokni, hiszen a Texasi Egyetem művészettudományi karán szerzett diplomát, valamiért mégis a pornóiparban kötött ki, most meg filmkritikusként fikázza az utóbbi idők legjobb moziját.

A pornózást persze egy alapos plasztikai műtéttel érdemes kezdeni, és miután ezen Mia is átesett, 2014-ben belevágott a hivatásszerű üzekedésbe. Két évig volt pornósztár, a népek pedig imádták ezért, hiszen rövid karrierje során többször is ő volt a legkeresettebb szakmunkás a PornHubon. Akkor ért a csúcsra, amikor iszlám szélsőségesek halálosan megfenyegették, amiért egyik filmjében hidzsábban lépett akcióba. A hírverés természetesen nagyon szépen hozott a konyhára. Egy ideig lubickolt a hírnévben, majd 2015-ben visszavonult, és elkezdett az Instagramból, a YouTube-ból, meg a Twitterből élni.

Legújabb ötlete, hogy filmeket elemez egyik haverjával, és nagyon úgy tűnik, hogy a két év masszív szexkúra durván formatálta az egyetemen szerzett tudást az agyából, hiszen első munkájával azonnal sikerült keményen beleszállnia egy olyan instant klasszikusba, amiről az összes hivatásos filmkritikus, de még a közönség is örömódákat zeng.

Szakértők, ha összeülnek

A YouTube-ra feltöltött videós kritikáját (amit azért sem fogunk linkelni, ha érdekel, majd rákeresel), az Instán és a Twitteren is szorgalmasan promózza, de a film megértésébe már nem fektetett ennyi energiát. A Twitteren például egyszerűen csak így foglalta össze a lényeget:

Jobban imádlak, Chris Nolan, mint a kutyáimat, de a Dunkirk nagyobb szopás, mint amit én csináltam 2014-ben.

A videóban egyébként elég sok sületlenség elhangzik. Megjegyzi például, hogy nem igazán vágja, hogy a brit katonák kimentését Európából 23 óra alatt lezavarták, vagy a művelet hetekig tartott. A filmben szerinte soha nem lehet tudni, hogy épp milyen napszakban játszódik a történet, milyen a kibaszott hőmérséklet, és azt sem, hogy úgy általában mi a fasz történik.

A film földrajzi vonatkozásaival sem igazán sikerült zöld ágra vergődnie. "A jelenetek felében esik az eső, a másik felében, meg süt a nap, mint a szar. Ez eléggé összezavart. Most akkor ezek az ország különböző pontjain voltak?"

Az is kiderül, hogy az Instagramhoz jobban ért, mint a filmekhez, hiszen megjegyzi, hogy a film látványvilága olyan, mintha az egészet a Nashville nevű filterrel forgatták volna. Hiába azonban a sok fikázás, a kritika végén tíz pontból hetet dobott az alkotásra, ami a fentebb kiemelt kijelentését – mármint azt, hogy a Dunkirk nagyobb szopás, mint amit ő csinált 2014-ben – is árnyalja picikét.

Persze, a kritika szubjektív műfaj, meg minden, de azért nem árt, ha olyanok művelik, akik vagy nagykanállal zabálják a filmeket, vagy hivatásszerűen foglalkoznak velük... és a félreértések elkerülése végett, a pornófilmek nem ideértendőek.

És ezt olvastad már?
Hihetetlen összeget szedett össze 2021-ben a világ legsikeresebb youtubere