Durván ki fogsz akadni ettől a Miamiban készült helyszíni riporttól
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Akik tudják, mi a helyzet a nagyvilágban koronavírus-fronton, azoknál eléggé kiverte a biztosítékot, amikor megtudták, hogy a pandémia felfutása egy hangyafingnyi önuralmat sem tudott ráerőltetni a Miamiban épp a tavaszi szünetét töltő amerikai fiatalságra.

Persze, egy ottani egyetemista vagy főiskolás nem biztos, hogy képben van azzal, mi folyik máshol a világban, azt pedig tényleg nem lehet elvárni tőlük, hogy tudják, mit okozott Olaszországban a szociális eltávolodás be nem tartása – még szép, hisz közülük sokan valószínűleg még azt sem tudják, hol lehet Itália –, erre a látképre azonban még így sem voltunk felkészülve:

A hatóságok is a fejükhöz kaptak, gyorsan lezárták a strandokat, a helyi vendéglátóhelyeket pedig korlátozott nyitvatartásra kötelezték.

Azóta több helyszíni riport is készült a témában, melyek kifejezetten sokkolóak lehetnek azok számára, akik már tudják, mennyire komoly a helyzet. Ezt itt például nagyon ajánljuk megtekintésre, főleg, ha szeretnéd, ha egy kicsit megugrana a vérnyomásod:

Mindenki volt fiatal, ezért tényleg nem akarjuk a szükségesnél jobban savazni a megszólalókat, de azért érdemes kiemelni ezeket az aranyköpéseket:

„Ha elkapom, elkapom, de ez nem fog megakadályozni abban, hogy bulizzak egy jót.”

„Persze, nem örülünk, ha bezárják a bárokat, de majd megoldjuk máshogy.”

„Szívás, az biztos, de mi jól érezzük magunkat.”

„Már elég régóta tervezzük ezt, szóval... ha már itt vagyunk, megpróbáljuk jól érezni magunkat... és megpróbálunk még azelőtt bebaszni, mielőtt mindent bezárnának.”

És a kedvencünk...

...az úriembertől, aki úgy sorolja a világ bajait, mintha őt bármelyik is érdemben érintené. Egészen pontosan, az egyik épp hogy érinti, csak nála ez a tény valamiért még nem ért agyat.

Főleg akkor elképesztő ez a riport, ha mellé teszünk egy másik videót:

Erős a kontraszt, ugye?

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.