Amerikában igen elterjedt a high-occupancy vehicle lane, vagyis a HOV-lane, másképpen a carpool lane, magyarul is érthető formában a telekocsi-sáv. Ezt a sávot csupán azok használhatják, akik mellett legalább egy utas ül az autóban.

Okos megoldás, mellyel azt szeretnék elérni a törvényhozók, hogy minél több ember üljön egy autóba, ami csökkenti a környezeti terhelést és a forgalmi dugókat. Egy 62 éves arizonai férfi nem igazán tette magáévá ezt a gondolatiságot, viszont mindenképpen szeretett volna a kevésbé forgalmas telekocsi-sávban haladni, ezért úgy gondolta, hogy jól meghekkeli a rendszert.

A sztoriját az illetékes közlekedési rendőrség osztotta meg a Twitteren, egy igen érzékletes fotóval, amit látva nekünk egyből az jutott eszünkbe, hogy emberünk rengeteg macerát megspórolhatott volna magának, ha simán csak felvett volna egy stoppost.

Azt csinálta ugyanis, hogy fogott egy fél műanyag csontvázat, felöltöztette, majd ráültette egy anyósülésre tett hűtőládára, mintha csak a nagyfatert furikázná Las Vegasba elverni a kosztpénzt.

Kicsikocsi bumbum

Kreatív hősünket az SR-101-esen kapcsolták le. Kivezényelték a carpool lane-ből, bírságot is kapott, és feltehetőleg még rendesen körbe is röhögték.

(via)

És ezt olvastad már?
Két évtizedig őrjöngve aratott a halál Magyarország legfélelmetesebb gyilkossági ügyében