Ennek az orangutáncsaládnak ez a néhány vidra a legnagyobb pajtása
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Állatok közötti barátságokat mindig öröm és bódocccság nézni, hát még, ha különböző fajok összepajtáskodásáról van szó.

Jelenlegi történetünk főszerepében egy orangutáncsalád tetszeleg. Ujian apuka 24 éves, kedvese a 15 éves Sari, a család szeme fénye pedig Berani, a pöttöm fiúorangután, aki egy különösen nagy csibész.

Ez a kedves kis orangutáncsalád Belgiumban éldegél, a brugelette-i állatkertben, a Pairi Daizában. Az állatkerti személyzet pedig úgy döntött, érdemes kicsit feldobni az emberszabásúak hétköznapjait, így új cimborákat hoztak nekik a portához.

Vidrákat!

Bizony. Nem csak úgy odapottyantak az orangutánok közé egy hatalmas égi hullámból. Mathieu Goedefroy, az állatkert egyik alkalmazottja szerint sok energiát fordítanak arra, hogy a náluk élő állatok életminősége kifogásolhatatlan legyen.

Apuka és a vidrák

Ezért az ételüket gyakran elrejtik nekik, egyszerűbb rejtvényekkel és agyserkentőbb feladványokkal szórakoztatják őket, továbbá az életterüket is gazdagítják hintákkal vagy rönkökkel... vagy épp úgy, hogy újabb lakótársakat hoznak nekik. Így kerültek hozzájuk ugye a vidrák.

Ujian sokat spanolgat az új lakótársaival

Indulhat a fogócska!

Főleg a 4 éves Berani baba és Ujian apuka alakított ki nagyon különleges kapcsolatot a kis ragadozókkal, ez pedig mindkét faj számára érdekesebbé és tartalmasabbá teszi a mindennapokat. Mathieu szerint akkora már a bromance az orangutánok és a vidrák között, hogy olykor együtt bújócskáznak:

Megy a bújócska ezerrel

A kis pajtik

Bár az állatkert jelenleg természetesen zárva van a nagyközönség előtt, a személyzet továbbra is dolgozik, így gondoskodnak többek között az orangutánokról is, akik ezekben az interakciószegényebb napokban a vidráknak hála a látogatók hiányát is sokkal jobban elviselhetik.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.