Egy skót megmutatta, hogyan lehet százezer forintból 726 milliót csinálni
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Derek McLennan néhány éve vett egy fémkeresőt, aztán elkezdte vele járni a környéket, hátha talál néhány középkori pénzérmét, amit majd mutogathat az unokáinak. Egy templomkertben, a délnyugat-skóciai Dumfries és Galloway grófságban aztán eszeveszett módon csipogni kezdett a kezében lévő detektor.

Ez még 2014-ben történt, de a sztori most ismét aktuális, ugyanis Derek nem rég vette át a jutalmat azért a leletért, amit ott és akkor talált a föld alatt.

Kiderült, hogy emberünk Skócia legjelentősebb viking leletére bukkant, mely több mint száz tárgyból - ezüstrudakból, karperecekből, brossokból és különböző aranytárgyakból - áll. Mivel Skóciában a megtalált gazdátlan kincsek a megtaláló tulajdonát képezik, ezért a lelet a skót nemzeti múzeumba vándorolt, a jutalom pedig Derek bankszámláján kötött ki.

1,98 millió angol font. Ennyit kapott Derek azért az ebéd utáni könnyed sétáért. Ha azt vesszük, hogy egy fémkeresőt már százezer forintért is be lehet újítani, ez volt az évszázad befeketetése.

Jó biznisz, de sajnos kötve hisszük, hogy utána tudod csinálni.

(via)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.