Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Egy rakás olyan dolog van, amit nem érdemes a kocsidban hagyni a nyári melegben. Ilyen például a jégkrém, a Túró Rudi, az élőflórás joghurt, hogy a gyerekről, kisállatokról ne is beszéljünk.

A lista pedig most egy újabb taggal bővült, ami nem más, mint a parabola tükör. Okés, ez talán nem annyira evidens mindenki számára, mint az előbbiek, de mutatjuk, mire képes egy ilyen csibész, ha egy időre magára hagyod a kánikulában:

Ezt pedig éppen egy fizika tanárnak kellett megtapasztalnia, pedig ha valakinek, a San Franciscó-i Marc Kossovernek tényleg tudnia kellett volna, hogy mi a leglényegesebb különbség egy normál és egy parabola tükör között.

A normál tükör ugyanolyan szögben veri vissza a ráeső napsugarakat, ahogyan azok rávetődtek, a parabola ezzel szemben azokat egy pontba gyűjti. Egy ilyen segítségével simán fel lehet forralni nagyjából 15 perc alatt egy liter vizet a nyári melegben, ha pedig a napsugarakat egy autó kárpitjára veri vissza, nos, az eredményt fentebb láthatod.

Kossover természetesen teljesen tisztában volt ezzel, épp csak elfelejtette kivenni a cuccait az autóból egy előadás után. Szerencséjére nem égett ki teljesen a verda, így egy új autó helyett megúszta a kalandot egy 100 dolláros szervízzel.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.