Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Már online petíció és maga Donald Trump is kérte a súlyos testi sértés miatt őrizetbe vett A$AP Rocky szabadon bocsátását. Svédország meg szépen megmutatta a középső ujját, mert hogy szerintük az igazságszolgáltatás nem úgy működik, mint egy Big Brother-kiszavazóshow.

Az amerikai rapper és két haverja még június 30-án keveredett bunyóba Stockholmban. Épp egy étteremben vacsoráztak, amikor két fiatal azzal ment oda hozzájuk, hogy Rocky eltörte az egyikük fejhallgatóját. Rocky kiabálni kezdett a srácokkal, hogy azonnal húzzanak a vérbe, különben hívja a rendőrséget. A helyzet azonban ezzel sem oldódott meg, mert becsatlakozott a szituba egy hölgy, aki meg azzal találta be a társaságot, hogy ő orvul meg lett fogdosva. A rapper és a haverjai ekkor kezdtek el verekedni a két fiatallal, amiről egyébként egy nem túl jó minőségű telefonos felvétel is készült.

Ezt a TMZ tette közzé, és jól látható rajta, hogy Rockyék bizony tényleg megrugdosták az egyik tinédzser külsejű srácot az utca kövén, ami az etikett általános szabályai szerint sem valami udvarias dolog, arról nem is beszélve, hogy a büntetőjog sem szereti.

A svéd hatóságok őrizetbe is vették a rappert és társait, ahogy ilyenkor szokás, és szépen lecsüccsentették őket két hétre, nehogy meglógjanak az országból még a tárgyalás előtt. A hiszti ekkor kezdődött, Rocky ügyvédje ugyanis telesírta a világsajtót azzal, hogy

Nos, arról van némi fogalmunk, milyen körülmények között tartják fogva az orosz bűnözőket, de azt nehezen tudjuk elképzelni, hogy egy svéd fogház nem ütné meg azt a szintet, ami egy előzetes letartóztatásban lévő személynek az összes létező emberi jogi szabályzó szerint minimálisan kijár. De igazából mindegy is, mert a sírós kampány a jelek szerint működik, ugyanis a sztár rajongói elkezdtek aláírásokat gyűjteni annak érdekében, hogy a svédek engedjék ki Rockyt az őrizetből. Ezt a petíciót már több mint 600 ezren írták alá.

De ez még mind semmi, ugyanis Kanye West is akcióba lendült, megemelte a telefont és szólt a haverjának, azaz Donald Trumpnak, azaz az USA elnökének, hogy ugyan koppintson már oda a svédeknek, mert az mégsem járja, hogy egy neves amerikai zenészt csak úgy lecsuknak, amiért egy no-name tinédzsernek kollektíve össze lett rugdosva az arca. És ami a legviccesebb, hogy erről a telefonról egyik fél sem hallgatott, mert hogy az ilyesmi tök kínos, hanem Trump fogta magát és belecsevegte az egészet a Twitterbe, majd tényleg megeresztett egy hívást a svéd kormányfőnek. Eddigre a Mr. President már azt is nyilvánvalóvá tette, hogy nemcsak Mike Pompeo külügyminisztert, de Robert O'Brient, a túszejtési ügyekkel foglalkozó különmegbízottját is ráállította az ügyre.

És mit válaszolt a svéd államfő? Azt, hogy

Ma pedig már azt is bejelentették a svédek, hogy Rocky nem megy sehova, ugyanis a tárgyalásig turira előzetes letartóztatásban marad.

Az egész sztoriban az a leghihetetlenebb, hogy rengeteg ember tényleg elhitte, hogy petíciókkal és telefonálgatással el lehet intézni valamit, amire egyébként létezik egy elég pontos és jól követhető forgatókönyv, amit úgy hívnak,

Tulajdonképpen a svéd hatóságok nem csináltak mást, csak követték a jogszabályaikat, és ezzel ők lettek az igazságszolgáltatás sztárjai. Náluk ugyanis a jelek szerint az aláírók, a lájkolók és a követők számától függetlenül a törvény mindenkire egyformán vonatkozik. Elképesztő, mi?

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.