Szívszorítóan gyönyörűek a National Geographic éves fotópályázatának győztesei
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A National Geographic idén is kihirdette éves fotópályázatának győzteseit, melyek némelyike egyenesen festményszerű. Nehéz megszólalni, de azért mindegyik alkotásnál megpróbálunk közreadni néhány fontosabb infót.

Emberek

1. helyezett

A kategória győztes fotója a kenyai Nairobiban készült egy olyan fotóstúdióban, melyet 37 év után azért kellett bezárnia a tulajdonosnak, mert az okostelefonok elterjedésével az emberek már nem jártak többé portréfotókat készíttetni. A fotóművészt annyira megérintette a stúdió története, hogy átvette annak bérlését. (Fotós: Mia Collis)

2. helyezett

A kép egy családi nyaralás alkalmával készült a Sydney-ből Uluru felé vezető út mellett lévő egyik motelben egy nagyon forró és poros napon. A képen a fotós kislánya, Genie látható, amint a mosogatóban hűsöl. (Fotós: Todd Kennedy)

3. helyezett

A képen egy hindu férfi látható, amint csókot nyom újszülött gyermeke arcára a nyugat-bengáli Charak Puja fesztiválon. A fesztivál egyébként meglehetősen erőszakos. A jelentkezőknek a szertartás egy bizonyos pontján acélkampót döfnek át a bőrén, melynél fogva fellógatják őket. A hitük szerint ezzel a gyermekeiket védik meg a balsorstól. (Fotós: Avishek Das)

Helyek

1. helyezett

Több ezer Volkswagen és Audi gépkocsi várakozik a kaliforniai Mojave-sivatagban, miután a dízel-botrány miatt a gyártó kivonta őket az értékesítésből. (Fotós: Jassen Todorov)

2. helyezett

Egy rozsdásodó Ford Thunderbird a texasi Ralls közelében. A környéket pusztító szárazság és szélviharok sújtják, mely miatt a táj sokszor úgy néz ki, mint egy posztapokaliptikus pusztaság. (Fotós: Nicholas Moir)

3. helyezett

A fotós a Der Spiegel megbízásából utazott Szíriába, hogy riportot készítsen a háború pusztításáról. Saját elmondása szerint voltak elképzelései arról, mi fogadja odakint, de arra nem lehetett felkészülve, amit végül talált. Egykoron zsúfolt, mozgalmas, mára teljesen elnéptelenedett városokban járt, ahol a szél fütyülését leszámítva teljes volt a csend. (Fotós: Christian Werner)

Élővilág

1. helyezett

A kép a tanzániai Mara folyónál készült egy kora reggelen, amint egy gnúcsorda kelt át a folyón. Az állatok felverték a port, melyen átviláglott a felkelő nap fénye, hihetetlen hatást kölcsönözve a képnek. (Fotós: Pim Volkers)

2. helyezett

Egy pézsmatulok vágtázik Grönland hómezején. (Fotós: Jonas Beyer)

3. helyezett

Orvvadászok által megcsonkított fehér orrszarvúk a dél-afrikai Zimanga rezervátumban. Az állatok egymást védve, egymásnak háttal isznak egy folyónál. A veszélyeztetett állatok ezt a szokást a vadorzók elleni védekezésül vették fel az utóbbi években. (Fotós: Alison Langevad)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.