Ávilai Szent Teréz 1582-ben, 67 évesen hunyt el, de a temetése után csak kilenc hónapig tudott nyugodni, ugyanis ekkor felnyitották a sírját és meglepetten tapasztalták, hogy a holtteste nem indult oszlásnak.

Ilyenkor pedig nyilván (!) logikus lépés, hogy levágják a kezét és vallási kegytárgyat csinálnak belőle, amit azokban az időkben még illett megfelelő fényűzéssel tálalni a pórnépnek.

Így került Szent Teréz bal keze egy gyönyörűen megmunkált fém kesztyűbe, amit ma a spanyolországi Rondában található Iglesia de Nuestra Señora de la Merced nevű templomban őriznek.

Azt is megmutatjuk, hogy néz ki. Így:

Nem hiába került a két kép egymás mellé, hiszen Thanos kesztyűje kísértetiesen hasonlít a kegytárgyra, bár hivatalosan nem tudunk arról, hogy a Marvel filmes univerzumának látványtervezői innen vették volna az inspirációt.

Szent Teréz kesztyűjének egyébként Spanyolországban akkora kultusza volt, hogy Francisco Franco hatalmának csúcsán magához vette, és a hálószobájában tartotta. Csak 1975-ben bekövetkezett halála után került vissza a kesztyű a rondai templomba.

Thanos a jelek szerint tanulmányozta egy kicsit a földi történelmet, mielőtt berendelte az univerzum legerősebb fegyverét.

(via)

És ezt olvastad már?
Jim Carrey szívmelengetően gyogyós videóval köszöntötte magát hatvanadik születésnapján