Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Az életben nem gondoltam volna, hogy egy postagalamb többet érhet, mint egy ház a budai hegyekben, bár ez attól függ ugyebár, hogy mi áll az üzenetben. De ez esetben nem erről van szó, és egyébként is, rég feltalálták már az SMS-t.

Nemrég elloptak egy 150 ezer eurót (47 millió forint) érő postagalambot egy német tenyésztőtől. Az AS 969 nevű madár - gyönyörű név, látszik, hogy imádja a gazdája - a düsseldorfi tenyészet legértékesebb példánya volt. A világosszürke hím galamb szakasztott úgy néz ki, mint bármely másik szürke galamb, ám kivételesen jó génekkel rendelkezik. Számos díjat besöpört, leszármazottait dél-afrikai versenyeken indítják - közölte kedden a német rendőrség.

A "szuperhímet" céltudatosan választották ki a több száz postagalamb közül, ezért a hatóság abból indult ki, hogy szakmabeli lehetett a tolvaj. A károsult galambtenyésztő 10 ezer euró (több mint hárommillió forint) nyomravezetői jutalmat tűzött ki. Szóval, ha valaki visszaviszi, akkor kereken 50 millát fog érni a madár.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.