Végre ismét boldog lehet a világ legszomorúbb jegesmedvéje
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A világ legszomorúbb jegesmedvéjeként ismert állatot visszaköltöztették a kínai bevásárlóközpontból abba az óceáni víziparkba, ahol született. Azonban csak átmenetileg.

A kínai Grandview Akvárium januári megnyitása óta áll a viták kereszttüzében. Az egész világot bejárta a felvétel, amelyen a jegesmedve végtelenül magányosan és leverten fekszik a földön, emiatt ragadt rá a világ legszomorúbb jegesmedvéje elnevezés.

A Pizza névre keresztelt jegesmedvét egy kuangcsoui bevásárlóközpontban kialakított lakhelyéről küldték vasárnap egy kis szabadságra, ám az üzletházban zajló felújítás után vissza akarják vinni, hogy tovább „szórakoztassa” a vásárlókat. Majdnem egymillióan írták alá azt a petíciót, hogy zárják be az áruházban lévő Grandview Akváriumot. Peter Li kínai szakértő szerint a jegesmedve

Azonban hiába végeznek bármilyen átalakítást az otthona átalakítása érdekében, az áruház attól még nem lesz megfelelő lakóhely Pizza számára.

Szeptemberben egy állatvédő szervezet jelezte, hogy a brit Yorkshire-i Vadaspark szívesen befogadná Pizzát, amennyiben a Grandview Akvárium beleegyezne abba, hogy nem költöztet másik állatot a helyére, és ingyen átadja a jegesmedvét a brit intézménynek.

(forrás: Daily Mail, BBC, MTI)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.