2018 a káosz éve lehet – hacsak...
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Többféle újévi fogadalomhoz kiváló eszköz lehet, ha sikerül rendezned a lakásodat, rendszerezned a holmijaidat, ezzel pedig egy kicsit az életedet is. Rendet tenni felér egy mentális tréninggel, teljesen más lesz utána nekivágni az új feladatoknak.

Lassan ideje elkezdeni a keményebb edzéseket, amiket még rutinosan karácsony és szilveszter utánra fogadtál meg, mert az ünnepek alatt úgyis lehetetlen kivitelezni. Ideje egészségesebben enni, ideje kicsit többet törődni magaddal, és ideje gyakrabban találkozni a haverokkal.

Itt még káosz van

És ideje rendet rakni, mondhatnánk, de nem akarjuk elviccelni: a rendrakás ugyan ritkán szerepel az újévi fogadalmak közt, viszont

Rendet tenni, szortírozni, kategorizálni mindig egyben mentális tevékenység is, ami után egészséges lendülettel állsz a fogadalmaid megvalósításának.

Na, ezt nevezzük rendnek

Szerezz be dobozokat!

Egy seregnyi tárgy, irat, ritkábban használt holmi csoportosítására tökéletes egy jó erős, tartós műanyag doboz. A 13 literes Regalux Clear Box segítségével kipipálhatjuk ezt a problémát, mi több, mivel áttetsző, a ritka használatok során nem kell keresgélni, egyből látjuk, melyikbe mi tettünk.

Nem is kell csurig pakolni az egész 18 ezer köbcentis dobozt, mert úgy szétválogatni is kiválóan lehet a holmikat, az ezer forintos dobozokat pedig kényelmesen egymásra pakolhatod, ha tetőt is veszel hozzájuk.

És van egy rejtett funkciója is: óvodás korú gyermeked kiváló mászókát építhet belőle, így mini játszótérként is használható a szeles, esős napokon, amikor a lakásba kényszerülsz.

Praktikum mindenek előtt

Inkább az a baj, hogy nincs rendes polcod? Az sem baj, mert vehetsz Műanyag görgős tárolót. Az egész nincs négy kiló, a hat fiókjába csúsztatható dobozokba már szinte minden belefér.

abszolút praktikus tehát, 7600 forintot bőven megér a rend ígérete, még válogathatsz is a hasonló, de különböző méretű görgős tárolók közt, attól függően, milyen helyre szánod.

Van viszont, hogy egyszerűen kinövi az ember a lakását, és már nem a tárolókkal kell bűvészkedni, hanem menni kell. Ilyenkor jön a képbe a klasszikus hullámpapír doboz, mint az 58 literes Bauhaus Multibox.

Bármilyen egyszerű jószág is ez, több hasznos trükköt lehet vele végezni: először is, ne pakold teli könyvvel, mert akkor örülhetsz, ha nem szakadsz bele a cipelésbe, a doboz pedig, ha ki is bírja a célállomásig, onnan tutira nem lehet újra használni.

Szintén hasznos ráírni, milyen holmi van benne, esetleg színnel, rajzzal jelölni, melyik helyiségbe való tárgyakat pakoltál bele - így a becsekkolás után hamar a helyére kerülhet minden, megelőzheted, hogy egyáltalán kialakuljon a káosz az új helyen.

Még direkt ruhák szállítására tervezett változata is van, ezzel még az ingeidet is makulátlan állapotban viheted át a régi lakásból az újba, szóval 3894 forintért ez viccesen jó befektetés.

Pontosan kétszer ennyibe kerül (és még mindig olcsó!) a Zeller S fenyőfa doboz, amely a gyalult felületével már egy mutatósabb darab, ezért inkább az előtérben lévő holmik tárolására alkalmas.

Kilenc liter, az oldala pedig lefesthető, ha tehát valamiért nem felelne meg a natúr fa színe, az ízlésedhez, vagy a bútoraidhoz szabhatod.

Egy ilyen doboz- és tárolóarzenállal már egészen másképp indulhat az éved, adott a lendület, hogy megszabadulj mindenféle feleslegtől, és csak arra figyelj, ami számodra fontos.

Mi a BAUHAUS kínálatából vettünk tippeket, ahol a fentieken kívül számos más hasznos megoldást, például szerszám- vagy kerti tárolót is találhatsz!

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.