A nagyvárosok körül keresetnövekedés várható.

Legfeljebb kicsit eshet vissza az ingatlanvásárlások száma jövőre, keresletnövekedés leginkább a nagyvárosokat övező településeken várható – mondta az Otthon Centrum szerdai évzáróján Budapesten a társaság vezérigazgatója.

Kosztolánczy György szerint 2019-ben fordulóponthoz érkezett az ingatlanpiac, hiszen a nyári hónapokban az otthonteremtési támogatások, és az új állampapírok bevezetése megszüntette a túlfűtöttséget, a befektetők új megtakarítási lehetőséghez jutottak, a családosok pedig kivártak, a tranzakciók száma emiatt őszre jelentősen visszaesett. Az utolsó negyedév azonban már a tavalyi szintet közelíti, és a vevők jellemzően komoly vételi szándékkal keresnek ingatlant.

A szakértő szerint mindez arra utal, hogy számottevő változás jövőre sem várható, legfeljebb az áremelkedés mértéke csökkenhet, de tavasszal újra élénkülhet a kereslet. Kosztolánczy György arra számít, hogy akkorra ismét egyre több befektető jelenhet meg az ingatlanpiacon, ha azt látják, hogy elmarad a visszaesés. Az agglomerációs kereslet várható felfutását azzal magyarázta, hogy

Budapest és a vidéki nagyvárosok körül is csekélyebb volt a drágulás mértéke, ezért ott még mindig lehet kedvező áron jó adottságú ingatlanokat venni.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: MTI)

És ezt olvastad már?
Beköltöznénk télire ebbe a pompás faházba a Dolomitokban