Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Angelo Mastropietro, a 37 éves egykori üzletember úgy döntött, hogy visszatér a gyökerekhez, és egy sziklába vájt barlangban építi meg álomotthonát. Többek között azért, hogy igen súlyos, gyógyíthatatlan autoimmun betegségének, a szklerózis multiplexnek a tüneteit enyhítse.

A betegség mivoltába most annyira nem mennénk bele, de az SM a központi idegrendszer krónikus, gyulladásos megbetegedése, amely jelen pillanatban gyógyíthatatlan, viszont odafigyeléssel, edzéssel, fizikai munkával, egészséges, természetközeli életmóddal, és helyes táplálkozással jól kezelhető. Angelo is ebben hitt, amikor nekilátott otthona "kifaragásának".

A fickó nyolc hónapon keresztül szinte egymaga alakította át a 800 éves hobbitlakot Wyre Forestben, Worcestershire-nél, és varázsolt belőle egy 21. századi férfibarlangot, folyóvízzel, padlófűtéssel és wi-fivel.

Az inspiráció és a katalizátor tényleg az a pillanat volt, amikor 29 évesen szklerózis multiplexet diagnosztizáltak nála. Mindez arra késztette, hogy feladja a szárnyaló karriert, a sok-sok stresszt és az egészségtelen életmódot.

A kétgyermekes apuka 70 tonna követ pucolt ki kézzel a barlangból az építkezés - vagy inkább faragás - alatt.

A szokatlan helyet szó szerint az égiek küldték neki: egy bringázás alkalmával ide húzódtak be a haverjaival, hogy ne ázzanak el. Tíz évvel később, amikor ingatlanhirdetéseket böngészett, észrevett egy hasonló barlangot, amit 62 ezer fontért (22 millió forint, Angliában aprópénz) kínáltak.

A felújítást aztán hiába végezte minimális segítséggel, így is az ingatlan árának több mint dupláját költötte el a kőfaragásra, közműépítésre, nyílászárókra és a berendezésre.

"Amíg a legközelebbi pub és szupermarket alig egy mérföldnyire van, te ezer mérföldre mehetsz vissza a történelemben." - mondja a helyről Angelo.

A 100 négyzetméteres teraszt is maga alakította ki, korábban itt semmi nem volt.

Hát, így lett egy elhagyatott barlangból, és egy beteg férfi kétkezi munkájából egy minden igényt kielégítő luxuslak, amiért meghajolunk az alkotó előtt.

(via dailymail)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.