Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Minden, de minden egyes darabja instant megvett minket kilóra. Az üzenet pedig főleg.

Két évvel ezelőtt fogott össze az IKEA egy csapat dizájnerrel, építésszel és kreatívval öt afrikai országból, hogy a modern városi rituálék fontosságát ötvözzék az otthoni tárgyakkal. 2019-re az eredmény? Az egyelőre limitált szériás ÖVERALLT kollekció, amely a fokvárosi Design Indaba fesztiválon debütált épp most.

A kollekciót tervezői leginkább a vidám, befogadó és szertelenül túlzó jelzőkkel illetik, és darabjai közt konyharuháktól étkészleteken át párnákig, asztalokig, dohányzókig, kosarakig és székekig mindenfélét összerakott a csapat.

Külön imádjuk, hogy a svéd bútorgyárral együttműködő tervezők kifejezetten finoman bánnak a rurális örökséggel és a népies vagy épp törzsi ihletésű darabok végeredményei globálisan is azonnal megszerethetők és bármilyen térben elhelyezhetők, kontinenstől függetlenül.

- nyilatkozott Laduma Ngxokolo divattervező, aki a kollekció egyik szőnyegéért felelt.

Egy másik, eddig még sosem látott darab a kollekcióban egy kosár, melyet modern hajfonási rituálék inspiráltak. A darabot a szenegáli Raby Kane divattervező készítette Iina Vuorivirta IKEA-s dizájnerrel.

- mondja James Futcher, az IKEA kreatív igazgatója.

A bemutatkozó eseményen az IKEA még több információt elárult a kollekcióról: a darabokat már 1,499 forinttól be lehet szerezni, a bútorok legmagasabb ára pedig kb. 21,000 forint lesz. Az ÖVERALLT kollekciót 2019 március 1-ig lehet megtekinteni az Indabán, ha esetleg valaki épp Fokvárosban járna – de nem kell annyira messze sem menni, mivel elméletileg minden IKEA áruház polcain elérhetőek lesznek a darabok 2019 májusától. Mi alig várjuk!

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.