Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Koporsólakások helyett modern és nagyon olcsó lakáskapszulák jönnének.

Ha esetleg lemaradtál volna róla, mennyire tragikus is a lakáshelyzet Hongkongban, akkor itt olvashatsz és láthatsz képeket a borzalmas koporsólakásokról:

És ezután át is érezheted, mennyivel jobb lenne a helyzet, ha a James Law Cybertecture építészstúdió betonkapszulái megvalósulnának. A nagyon olcsón előállítható, 9,2 négyzetméteres hengerlakások 2,5 méter szélesek, ajtajuk okostelefonos appal nyílik és csukódik, és megengedhető árú lenne azoknak a fiataloknak vagy munkakeresőknek, akiknek csak a koporsólakásokra futja.

Az egyenként húsz tonnás szerkezeteket normál daruk egymásra tudják tenni és azokat a foghíjakat töltenék ki, melyekben most sincsenek házak a metropoliszban.

Az OPod Tube Housing mikroházikói könnyen egymásra sorolható szerkezetek, belül indusztriális és modern esztétikával, ággyá alakuló kanapéval, önálló vizesblokkal, mikróval, hűtővel, mini rezsóval. A még kísérleti szakaszban lévő lakáskák a tervező szerint nem oldanák meg teljesen a hongkongi lakáskrízist, de biztos, hogy olcsó átmeneti szálláshelyekként nagyon sokaknak ezerszer élhetőbb megoldást kínálnának, mint a mostani gyász. Mi nagyon adjuk.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.