Elképesztő luxusvillák rejtőznek ebben a sivatagos kőtengerben
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Luxuskamuflázs level: sokezer.

A Zöld-foki Köztársaság, azaz Cape Verde kábé úgy néz ki elsőre, mintha a Hold felszínét látnánk: kráterek, fodrok, kövek, sziklák, a nagy semmi. A tíz szigetből álló ország összesen vett területe kisebb, mint Győr-Moson-Sopron megye: egy apró, vulkanikus szigetcsoport, ami 1975-ben vált külön Portugáliától és azóta független ország. Saját nyelve is van: zöld-foki szigeti kreol.

A különös helyen elég különös dolog történt: egy belga építészstúdió (Polo East) gondolt egyet és felhúzott 12 kőburkolatú luxusvillát, amelyek kívülről teljesen belesimulnak a környezetbe – viszont ha közelebbről megnézi az ember, eléggé eltátja a száját.

A villákat a sziklás dombokkal karistolt Baia de João d'Evorán építették meg, egy különálló partszakaszon a Zöld-foki szigetek São Vicente szigetén. A luxusépületekhez közel egyetlen város található: Mindelo, ahol éjszakai bárok és zenei események is színesítik az életet (meg valószínűleg valami élelemfélét is be lehet arrafelé szerezni, a környezet itt ugyanis nem kínál túl sok gyroszost mondjuk).

A villák megépítésénél két fontos cél lebegett a tervezők szeme előtt: egyrészt, hogy olyan kevéssé bolygassák meg a környezetet, amennyire csak lehet, másrészt pedig, hgoy mindegyik villáról rá lehessen látni az Atlanti óceánra. Mindegyik épület egy központi kertrészt ölel körbe, melyeket medencékkel alakítottak ki – kültér és beltér eléggé egybefolyik a levegős luxusrezidenciákban.

A kialakítást és a berendezést igyekeztek a lehető leghelyibb tárgyakkal megoldani: Mindelóból szereztek be a cápafogaktól kezdve az Awalé játéktáblákon és a helyi fonott kosarakon át a kaszava habarcsokig szinte mindent.

A Barefoot Luxury névre keresztelt projekt 12 villáját (Mezitlábas Luxus) ki lehet bérelni: mivel az Afrikától 400 kilométerre található sziget továbbra is szinte teljesen elzárt a turistaforgalomtól, valószínűleg nagyon békés, elszigetelt és nyugodt nyaralásban lehet része itt minden vendégnek.

(Fotók: Francisco Noguiera)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.