A georgiai Savannah ad otthont a világ legkényelmesebb atombunkerének, amit még 1969-ben építettek, aztán a hidegháború után magára hagytak, 2012-ben pedig luxuslakássá alakítottak.

A bunker természetesen elsősorban a védelmedet szolgálja, ha odakint felforrósodna a levegő. Az egy méter vastag betonfalak könnyedén ellenállnak akár egy 20 kilotonnás felszíni robbanásnak is, egy természeti katasztrófa vagy terrortámadás, esetleg egy masszívabb zavargás pedig meg sem kottyan neki.

Az infrastruktúra önmagában is lenyűgöző, hiszen a telepített napelemeknek köszönhetően a víz- és levegőtisztító és a kamerarendszer non-stop üzemel, ráadásul még egy kisebb orvosi szoba is található odalent, ha nagyon elfajulnának a dolgok.

A bunkert 2015-ben hirdették meg 5,1 milliárd forintnak megfelelő 17,5 millió dollárért, ma pedig ez a világ legkényelmesebb magánkézben lévő atombunkere.

Az épület kétszintes és összesen 1300 négyzetméternyi életteret biztosít, így még akkor sem éreznéd magad kényelmetlenül benne, ha közepesen klausztrofób vagy. Az igazi luxus a második szinten található, ahol négy, egyenként 55 négyzetméteres apartman várja a vendégeket konyhával, ebédlővel, két hálószobával és melegvizes fürdővel.

(via)

És ezt olvastad már?
Minden, csak nem hétköznapi ez a hegytetőre épült templom