A néphagyomány úgy tartja, hogy minden sikeres férfi mögött vagy egy nő, vagy egy jól összerakott munkaállvány áll. Netalán mindkettő. Mert karriert vagy házat építeni is csakis stabil alapokra lehet – a megfelelő támasz nélkül ugyanis összedőlünk, mint az elvérzett vad.

A munkaállvány ugyebár az építkezések elhagyhatatlan munkaeszköze, amely lehetővé teszi a nagyobb szintkülönbségek áthidalását is. Arról viszont már kevesebb szó esik, hogy az otthoni, ház körüli munkák elvégzésénél is nagyon jól tud jönni például egy létraállvány, ha a mennyezetet szednénk rendbe, vagy az ereszcsatornát újítanánk fel.

A munkaállványokat hajlamosak lehetünk úgy elképzelni, mint egy második világháborúban szétlőtt P–38 Lightningot, amelynek az összeszereléséhez minimum a falutanács összehívása szükségeltetik.

Azonban a korszerű munkaállványokat már irtó egyszerűen felépíthetjük, gyakran szerszám sem kell hozzá, ezzel elegendő időt és idegsejtet spórolhatunk. További jellemzőjük a modernebb daraboknak, hogy mivel alumíniumból készülnek, mondhatni habkönnyűek, így az ide-oda mozgatásuk során sem vész kárba a drága energia.

A sikeres férfi mögött vagy egy nő, vagy egy jól összerakott munkaállvány áll. Vagy mindkettő

Centaure Helio – ha rövid az állvány, told meg egy-két modullal

A Centaure Helio egy csőprofilokból összeállított alumíniumkonstrukció, fő szkilljei közé tartozik

  • az egyszerű felszerelhetőség,
  • a csúszásmentesség
  • és a jó teherbírás.

Az alapállvány 3 méteres, viszont az állványbővítő modulok révén 5 és 7 méter magasban is vígan dolgozhatunk vele, a megengedett terhelhetőség munkahidanként 150 kilogramm, a maximális összterhelése pedig 300 kilogramm.

 

A három modul együttes vásárlása esetén a legfelső munkahíd automata csapóajtóval érkezik, továbbá külön kerekek vásárolhatók hozzá.

Centaure Classik – a szűk helyek szerelmese

A Centaure Classik egymásba tolható keretrendszerelemek révén gyorsan, szerszám nélkül felépíthető. Ugye itt is kapunk egy alacsony magasságú alapállványt, amelynek előnyeit könnyedén kamatoztathatjuk:

kerekei révén áttolhatók az ajtókon, belső munkák vagy lépcsős melók során is jól használható.

A Centaure Classik a lépcsős melók során remekül bevethető

Amikor viszont helyzet van, magas helyzet, a járólap magasságát fokról fokra állíthatjuk, egészen 5 méteres magasságig. A két darab flexibilis falikampónak köszönhetően a munkavégzés biztonságos, a cuccos kilépésgátlóval ellátott, a munkafelülete pedig időjárásálló. Jó kis csomagnak tűnik.

Sokcélú létra, három változatban

„Indult, hogy felmegy a létrán a kazal tetejére imádkozni” – írta Móricz Zsigmond az Egyszer jóllakni című elbeszélésében, de ha tudta volna, hogy hőse alatt egy gumírozott talpú, iszonyú stabil létra díszeleg, talán el sem küldi a kazalig. A Bauhaus sokcélú létrája a Tatrateához hasonlóan többfajta fokkombinációban is elérhető:

Autostabil és támasztólétraként is használható

A maximális terhelhetősége mindhárom létrának 150 kilogramm, amit pedig érdemes tudni róla, hogy több funkciója van, továbbá használható önmagában megálló (autostabil), illetve támasztólétraként is.

Létraállvány, három az egyben

Ha nem tudsz dönteni a létra és az állvány között, szerezd meg mindkettőt! A három részből álló Centaure létraállvány használható álló- vagy tolólétraként, valamint állványként is. A gumírozott talpak itt is bejátszanak, így bármilyen padlón biztonságos és kényelmes vele a munkavégzés, az összeszerelése pedig gyors és egyszerű, mint beönteni cseréprakás előtt egy stampedli szíverősítőt. A létraállvány 150 kilomgrammig terhelhető, a tolólétra maximális munkamagassága 3,5 méter, az állólétráé 2,6 méter, az állványé pedig 3 méter.

Jön a tavasz, a ház körüli munkák így ismét elsőbbséget élveznek

De ha neked ennyi nem elég, és a tavasz közeledtével fullba nyomnád az építkezést vagy a ház körüli javítgatást, és egyéb szerszámok, kiegészítők, állványok után nézelődnél, a Bauhaus kínálatában tuti találsz kedvedre valót.

A cikk elkészítésében együttműködő partnerünk volt a Bauhaus.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Ez a fekete konténerobjektum igazából egy vagány nyaraló Chilében