Ilyen legyen a hálószobád, hogy ki se akarj mozdulni belőle tavaszig
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Főleg ősztől tavaszig szívesen vagyunk a hálószobában. Nagyon nem mindegy viszont, milyen is az a háló.

A hálószobában végezhető tevékenység amúgy is az egyik legjobb dolog a világon – meg aludni sem rossz –, de a fagyos vagy latyakos téli estéken, éjszakákon, különösen vonzó minden, amihez ki sem kell mozdulni a fűtött lakásból.

Hát még, ha tényleg meghitt az a hálószoba! De mi kell ehhez? Például az, hogy a háló a pihenésről és az élvezetről szóljon, ne azokról a szekrényekről és más holmikról, amelyek nem férnek el a lakás többi helyiségében. Ha olyan szerencsés vagy, hogy van elég helyed, az ágyon, éjjeliszekrényen, esetleg egy kis asztalon és széken, fotelen, zsámolyon vagy szobainason kívül ne zsúfolj mást a hálóba.

Az ágyon viszont ne spórolj: persze ez is helykérdés, de egy nagy, szélességében és hosszában is túlméretezett ágy új dimenziókat nyithat.

Választhatsz olyan falszínt vagy tapétát, amilyen a lakás többi részén nem feltétlenül lenne szerencsés, ilyen lehet a szürke, vörös, bordó vagy barna. Nagyon fontos a világítás: a normál, mennyezeti és az olvasólámpa mellett gondoskodj hangulatvilágításról, az állítható fényerő is jó megoldás.

Ha valahol indokolt és jó döntés a szőnyeg, az a hálószoba, és most nem az átlagos padlószőnyegre, hanem az igazán kellemes, süppedős darabokra gondolunk, persze harmóniában a többi színnel.

A képek, dekorációk ugyanúgy fokozhatják a meghittséget, ahogy tönkre is tehetik: nem biztos, hogy a barátnőd vagy a feleséged úgy szeretne veled lenni, hogy közben a nagymamád mosolyog rá az éjjeliszekrényen lévő képkeretből, hogy csak egy finomabb példát említsünk.

De a definíciók és okos tanácsok helyett jöjjenek inkább inspiráló képek:

Ez is érdekelhet:

Elindult a Rakéta, a Player jövőmagazinja!

November elején startolt el új magazinunk, a Raketa.hu, melyben veletek együtt keressük a válaszokat az előttünk álló évek nagy kérdéseire.

Kiemelten foglalkozunk az autózás/közlekedés forradalmával, az okos otthonokkal, a klímakérdéssel, megújuló energiával, a legizgalmasabb, éppen zajló társadalmi változásokkal és rengeteg termékkel és szolgáltatással, ami pillanatokon belül ránk töri az ajtót.

Kövesd be a Rakéta Facebook oldalát, hogy biztosan ne maradj le a jövőről!

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.