Eszményi szürkészöld szimbiózis ez minimalizmus és anyatermészet között

Az építészek évszázadokon át a latinos képzelőerőhöz nyúltak ihletért, a 21. századra ez a trend kissé megfordult, ma ugyanis a skandináv életfilozófiák hódítanak a maguk mértéktartó, minimalista, elegáns kivitelezéseivel.

Közben pedig kevesebb szó esik a németekről, akiket sokan gépiesnek, unalmasnak tartanak, a modern építészeti megoldásaikról nem is beszélve. Akkor most lapozzunk egyet, avagy ugorjuk át a sztereotípiákat, egyenesen bele ebbe a hamburgi birtokba.

A Villa Neo mintha csak kikövetelte volna magának a Mátrix hősének a nevét – ezek a színek és formák hamar bizsergetni kezdik az agyunkat, valahogy a medence vize is zöldebb, mint a valóságban. Talán egy szimuláció része az egész, vagy csak a fotosopmágia segített rá a bűvölet kiteljesedésére.

A minimalista zászlóshajón lobogó fehéres-szürkés geometriai formák a kültérben és az enteriőrben is megcsodálhatók, mellé pedig egy olyan erdős birtokot kapunk, hogy a kontrasztot zongorázni lehetne, és mégis, tökéletesen egybeáll az egész. Eszményi szürkészöld szimbiózis ez minimalizmus és anyatermészet között.

Ez is érdekelhet:

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon