Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Ha már régóta azon töprengsz, vajon milyen lehet egy sziklafalba épített extravagáns ház, akkor örömmel jelentjük: a kérdésed válaszra talált.

A különleges építmény az egyik görög építész, Laertis-Antonios Ando Vassiliou agyszüleménye. A ház úgy áll ki a sziklából, mintha csak egy földönkívüli űrhajó csapódott volna bele. De azt korántsem mernénk kijelenteni, hogy egy apokalipszist ne vészelnénk mondjuk át itt. Vagy egy kegyetlen meleg napot a minden bizonnyal kiválóan szigetelt, hangulatos, hűvös térben.

Az üvegkülső – nevezzük ablaknak, vagy inkább ne – szinte korlátlan szabadtéri kilátást biztosít. Közel a folyó, az erdő, sehol egy ember, sehol egy autó, sehol egy gép. A színek, valamint a házban domináló formák és anyagok – mint a betonpadló vagy a fekete matt berendezés – remek összhangban állnak a végtelen sziklatesttel. Ez a ház lényegében egyfajta architektúrai exklávé a természet testében, távol a civilizáció zajától, a valami és a semmi határvonalánál. Tökéletes hely az elvonulásra.

Ez is érdekelhet:

(via)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.