Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A horvátországi Vis szigetén járunk, ahol az Issa Megaront 2016-ban fejezték be. Madárlesből nézve úgy tűnik, mintha valami különös, idegen eredetű építmény lenne, de az is lehet, hogy csak túl sokat bűvöltük a dél-amerikai Nazca-vonalakat. Vagy túl sok X-Aktákat néztünk, mint a tetétleniek.

Mintha csak a földből emelkedne ki ez a rezidencia, amely több szintből áll, az épületrendszer vonalazottsága pedig absztrakt hatást kölcsönöz neki. A panorámakilátás magáért beszél, a magasból futurisztikus konzolkarnak tűnő medence pedig remekül töri meg ezt az geometriai áradatot.

Az épület tervezői kreativitás és tökösség hiányában sem szenvedtek, de azt is meg kell említenünk, hogy a minibirodalom a fenntartható fejlődéssel összhangban van: a szellőzőrendszere energiatakarékos, a lejtős terep révén az esővizet is újra tudják hasznosítani, a napelemek miatt pedig a fenntartási költségei is lacsonyak. Egy szó, mint száz, erősen sci-fi, ugyanakkor nagyon környezetbarát ez a rezidencia. Méltó a 21. századhoz. Ha még több infó vagy fotó érdekel a projektről, látogass ide.

Ez is érdekelhet:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.