Hősugárzó, kandalló vagy radiátor? Így döntsd el, melyik!
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Ha felújításban vagy és most esedékes a fűtésrendszer kérdése, akkor a legjobb helyen jársz pár okosságért.

Nehéz bevallani magunknak, de már kezdenek fújni azok a hűvösebb szelek, amik csak hűvösebbek lesznek a hónapok előrehaladtával. Így ha ház/lakásfelújításban vagy, akkor még a tél beköszönte előtt érdemes a fűtésrendszert véglegesíteni. Na de milyet válassz? Gyorstalpalóban mutatunk pár változatos opciót, hogy eldönthesd, mi illik leginkább a te igényeidhez!

Hősugárzó reduktorral – Az átmeneti megoldás

A hősugárzók nagy előnye, hogy átmeneti megoldást nyújtanak, ha még nem döntöttél valami végleges rendszer mellett, ellenben fűteni azért már kell. A legtöbb modellt nem kell installálni; például ez a kerekeken görgő hősugárzó bármelyik helyiséget gyorsan és könnyedén befűti, ahová tolod. A PB-gázzal működő, piezo gyújtású gép fekete színével egészen esztétikus átmeneti megoldás, három állítható fokozatával pedig könnyen szabályozhatod, mennyi legyen az annyi.

Nem örök életre veszünk hősugárzót: de amíg nincs kiépítve mondjuk az összes radiátorod, addig baromi jól tud jönni egy ilyen – 22,990 forintos árával teljesen megengedhető, és a későbbiekben csodás szolgálatot tehet a nyaralódban.

Lemezkandalló – A fatüzelés meghittsége

A kandallóknak mindig van valami megmagyarázhatatlan varázsuk; valahogy az otthonosság ősi meghittsége van a ropogó fahasábokban, a finom faillatban, a kedvesen lobogó lángokban.

Azonban egy saját kandallót kiépíteni elképesztő munka (és mellesleg alig akad szakember, aki vállalja), viszont könnyen beszerelhető és igényes megoldás lehet egy már előre elkészített lemezkandalló. Ez a modell itt csupán 54,990 forintba kerül, majdnem egy méter magas és teljesen fatüzelésű: alul csinosan berakhatod a hasábokat, majd igény szerint befűthetsz hideg estéken.

Ha pedig kipróbálnál egy újfajta tüzelési módot, akkor például vannak már fenyőből magas nyomáson préselt, nagyon hosszú égési idejű tüzelők – a Fabrikett típushoz például már 72 forint/ kiló áron hozzájuthatsz, ami rendkívül jutányos.

Szóval összefoglalva: nem minden térbe és nem minden lakásba/házba illik egy hamisítatlan kandalló – de ahová igen, ott utánozhatatlanul meghitt hangulatot teremt.

Radiátor – Az egyszerű alap

Persze ha stabil, megbízható és bejáratott fűtésrendszert szeretnél, akkor a radiátor az ideális választás. Nem kell hozzá fát vágni, nem fogyaszt annyit, mint egy hősugárzó; ha egyszer be vannak kötve, onnantól csak a hőmérsékletet kell egy csinos termosztáton állítgatnod hozzá. Vannak már nagyon dizájnos megoldások is radiátorra – de ha azt szeretnéd, hogy a fűtésrendszered hívószavai a „láthatatlan”, „nem feltűnő”, „tudja, amit kell”, „ne kerüljön egy vagyonba” legyenek, akkor a bézik, fehér radiátor lesz a te legjobb pajtásod. Mint ez a magas fűtésteljesítményű panelradiátor, mely csak 6,690 forintba kerül, 12 év garanciával, könnyen tisztítható, falra rögzíthető és gyakorlatilag bármekkora helyiséget képes gond nélkül befűteni.

Szóval ha nem szeretnél sokat agyalni a fűtéseden, akkor egy fehér alapradiátor a tökéletes választás.

Ha további fűtésrendszerek, fűtéshez kapcsolódó termékek érdekelnek, akkor ajánljuk a BAUHAUS kínálatát, ahol minden apróságot megtalálhatsz!

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.