Így lesz egy mini és lelakott pesti panellakásból exkluzív otthon
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Tízes skálán mennyi sanszot látsz rá, hogy egy 10. emeleti paneltömbben egy 36 négyzetméteres lakásból valami jót ki lehet hozni? Nem sokat? Akkor idenézz.

Egy idős néni bízta meg a Nyolcas.com lakáskezelő céget pillangó parki panellakásának teljeskörű felújításával, majd lakáskezelésével Budapest XIV. kerületében. A lakás a felújítás előtt házgyári volt, ami azt jelenti, hogy az épület megépítése óta konkrétan nem volt felújítva a lakás. Ez meg is látszott rajta: a Nyolcas csapata totális felújításba fogott, hogy a lelakott, itt-ott előnytelenül leválasztott lakásból élhető és fiatalos teret varázsoljon.

A bútorozást teljeskörűen IKEA bútorokkal oldották meg: a teljes felújításra szánt 3,5 millió forintos költségkeretet is figyelembe kellett venni a darabok választásánál. Ebben az összegben minden benne volt a bontástól és sittszállítástól kezdve a gépesítésen és bútorozáson át a teljes felújításig: kicserélték a nyílászárókat, új radiátorokat kapott a lakás, valamint az ingatlan konyhája is teljesen a csapat műve. A felújítás során a konyhában egy falrészt meg is változtattak, hogy megnöveljék az eredetileg igen szűkös hálót.

Mára a kislakás a fiatalok kedvence: szép panorámával tekint Zuglóra, a metró egy kőhajításnyira, az ingatlan pedig fiatalos, új, tiszta és ízléses: nem véletlenül tudták lakáskezelőként 120 ezer forintos havi bérleti díjért szinte azonnal kiadni. És ha picit fejszámolunk, akkor láthatjuk, hogy kevesebb, mint 3 év alatt teljesen megtérül a tulajdonosnak a befektetés – onnantól pedig csak hátradőlve hasznot termel, míg ők ingatlankezelőként a lakáskiadás többi ügyét intézik.

Végül apropó, lakáskezelés:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.