Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Bútorokat mindannyian sokkal jobban szeretünk vásárolni, mert feltűnőbb a lakásban – pedig a láthatatlan kísérő az mindig a fal és a padló, ami meghatározza szinte észrevétlenül a szoba alaphangulatát. Hogy ebben is jól válassz, mondunk pár hasznos tippet.

Az ember nagyon nem minden nap szeret burkolni, ezért ez egy olyan lakásátalakítási folyamat, amit érdemes centiről centire megtervezni, minden aspektusát átgondolni, hogy az ember olyan döntést hozzon, amivel azután évekig elégedett. A bútorokat és a háztartási gépeket is könnyebb cserélni, mint a padlót felszedni vagy a csempét leverni – szóval mutatunk pár példát, ami remélhetőleg segít az okos burkolatválasztásban.

Klasszikus választás kültérre és beltérre

Ha olyan az otthonod, ahol egyes helyiségek átnyúlnak a kültérbe (például terasz, balkon, kerti előtér stb.) akkor nagyon jól tud mutatni, ha ugyanazzal burkolod. Ilyen például ez a kültéren és beltéren is alkalmazható, bézs színű greslap, ami klasszikus színével bárhová illik, megnyugtató alapot ad minden helyiségnek, plusz fagyásálló, kopásálló, elérhető árú és nagyon könnyen tisztítható. Többet szerintünk nem is kell tudnia.

Kreatív falicsempék beltérre

Míg a padló megadja a megnyugtató alapot, addig a falfelületeken már sokkal nagyobb a játéktér; egyes helyiségekben falakat vagy csak falrészeket simán burkolhatsz kreatív csempékkel, amik otthonosak és modern hangulatot adnak egy-egy szobának. Ilyen például ez a hullámos dekorcsempe, amivel a fürdőszobádba hozhatod az ötcsillagos hotelek dizájnélményét:

Vagy épp az elmúlt években egyre divatosabb, bambusz- és páfránymintás versenyzők, amik fahatásukkal és vibráló zöldjeikkel dzsungelesíthetik a vizesblokkokat. Azért túlzásba nem érdemes esni velük, de egy-egy soron tökéletes kiegészítők:

Világosítsd alulról a szobát!

Végül pedig az alapból sötétebb helyiségekben nagyon jó burkolat lehet egy ilyen szürke színű, fényes, mázas felületű greslap.

Szinte semmilyen kosz nem látszik rajta és fényességével optikailag világosítani tud nagy felületen tereket – ha laktál már sötétebb lakásokban, akkor tudod, mennyire fontos faktor ez. A modern és letisztult szürke pedig mindenhez illik, így a bútorozásban, falszínekben már simán mehetnek az extrémebb megoldások – a padló itt is megadja a meleg, nyugodt alaphangulatot.

A tippeket a BAUHAUS kínálatából vettük, ahol még több burkolati megoldást találhatsz, ráadásul most kifejezetten jutányos áron. Viszont továbbra is azt javasoljuk, hogy mérd fel jól a terepet, fontold meg őszintén az igényeidet, mielőtt vásárolsz, hogy a lehető legjobb döntést hozd burkolat ügyben hosszútávra. Ügyes tervezést kívánunk!

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.