Egy darabka csoda az érintetlen idahói vadonban
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Valljuk be, hiába is dominálja Hollywood a filmipart, s faljuk százával az amerikai filmeket, valahogy Idaho állam a legtöbbünk számára ismeretlenül cseng, mint ahogy legnagyobb városa, Boise is.

Az Egyesült Államok egyik leggyérebben lakott, hegyvidékes államáról beszélünk – népsűrűsége csupán duplája a kanadainál –, ahol a hegyek legnagyobb részét fenyves erdők borítják, a tájat emellett havas hegycsúcsok, zuhatagok, gleccserek által kivájt tavak és meredek lejtők, kanyonok tarkítják. Szóval természeti adottságokból nincs hiány, van mit a tejbe aprítani. És ha már itt járunk, említsük meg ezt az idahói házat is, amely egy domboldalon található a Clearwater-folyó mellett.

Nemcsak kint, hanem bent is a fa dominanciáját látni, lényegében a mennyezet, a székek, az asztal, a lépcső, meg úgy szinte minden fából van összerakva. De egy kanyonban felhúzott épületnél ez valahol természetes is. A ház részét képezi még egy emeletes rész, egy műhely és egy borospince is. A 46 hektáros ingatlan lényegében egy darabka otthon a hatalmas vadonban. Akit folyamatosan hív az anyatermészet, az talán keresve se találhat magának jobb helyet.

Ez is érdekelhet:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.