Eléggé durva belegondolni, hogy Magyarországon mennyivel megdrágultak a panellakások egy év alatt
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Az első negyedévben is pörög az ingatlanpiac, a főváros budai oldalán átlagosan 30 százalékkal, 565 ezer forintra, Pesten pedig átlagosan 32 százalékkal, 503 ezer forintra nőtt a panel lakások négyzetméterára az előző év azonos időszakához képest – olvashatjuk a Duna House legfrissebb kimutatásában.

A közlemény szerint a panellakások árai országos szinten drágultak, idén a január-márciusi időszakban Kelet-Magyarországon a négyzetméter árak meghaladták a 300 ezer forintot, ami 40 százalékos emelkedés 2018 első negyedévéhez képest.

A Duna House mérései alapján az egész országot tekintve a panellakások ára nominál értéken megduplázódott 2008-hoz képest, reálértelemben pedig másfélszeresére nőtt.

Forrás: nyolcas.com

Idén az első negyedévében Budapesten a 40-60 négyzetméteres ingatlanok iránt volt a legnagyobb a kereslet, hasonlóan az előző év azonos időszakához.

A Duna House saját adatain alapuló becslése szerint korábban már közölte, hogy idén márciusban 13 689 ingatlan cserélt gazdát Magyarországon, ami jóval több. mint 2018 márciusában, amikor 13 426 adásvétel történt.

Ez is érdekelhet:

(forrás: Duna House, MTI, kép: Nyolcas.com)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.