Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A globális felmelegedés és a túlnépesedés után a harmadik legfontosabb kérdésre keressük a választ.

Habár a legtöbb ágykeret kábé egy karcosabb esti sörözés árából kijön, rengeteg férfi mégsem mutat akár hosszú évekig sem hajlandóságot rá, hogy a földre hányt matracot ágykeretbe foglalja – és ezt olyan férfiak is teszik, akiknek amúgy az órájából, öltönyéből vagy telefonjából ítélve mondjuk teljesen biztosan telne rá meg önmagukkal szemben is igényesek. De vajon miért?

Ezt a kérdést tette fel több újságíró is Amerikában, amiből persze azonnal Twitter téma lett és a Redditen is alaposan megvitatták férfiak és nők a dolgot. A nők anekdotáiból kiderül, hogy a többség nem annyira tartja vonzónak, hogy egy férfi „annyit nem képes megtenni, hogy vegyen egy ágykeretet” és általánosságban a férfi igénytelenségének jeleként vették az odacseszett matracot. A férfiak természetesen egész másképp látják a dolgot: logikus, logikátlan, érthető és kevésbé érthető érvek állnak a matracon alvás mögött.

- mondja egy 30 éves, New York-i férfi.

Aztán két másik, szexhez kötődő érv:

„Igazából volt ágykeretem, de levittem a pinyóba. Rohadtul recsegett szex közben, utáltam.”

És persze a férfias pontot-az-i-re érv is elhangzott:

Voltak elég különös megközelítések is:

Azért ezekből a sztorikból eléggé látszik, hogy nem egy elkötelezetten japán minimalista alvási választásról van szó, hanem inkább a nemtörődömségről vagy a feleslegességről – és valószínűleg ez az egészre a legigazibb válasz: a férfiak többsége praktikusan gondolkozik, míg a nők komfortosan. Míg egy férfinak általában a praktikus és a funkcionális megoldás elegendő válasz – a matracon lehet aludni, nem tökmindegy? – addig a nők az őket vagy a párjukat körülölelő térben az otthonosságot keresik és a keretbe foglalt vagy keret nélküli, de rendes ágy a legtöbb nőben (valószínűleg neveltetésből fakadóan) az otthonosság érzetét kelti.

Míg a férfiak nagy átlagban előbb teremtenek a fejükben otthont abból, ami eleve adott (ez van, úgyhogy ebben érzem otthon magam), addig a nők túlnyomó része szeret dekorálni és a saját maga által hozzátett berendezéstől érzi magát komfortosan, otthonosan (ebből az adottból csinálok egy otthonos helyet).

Szóval ha meg is értjük, miért alszanak felnőtt férfiak földre tett matraccal, azt is teljesen megértjük, hogy ez miért lehet visszás mondjuk, ha egy egyéjszakásra vinnél fel valakit. Ennek a kardinális, létfontosságú, elemi kérdésnek az eldöntését pedig, a fentiek fényében, már rád bízzuk.

Te mit gondolsz?

Ha viszont már van párod és az a baj, hogy térfoglaló a hölgy, akkor erre parancsolj:

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.