200 ezer forintból építették fel ezt a minimálkunyhót
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Három hét alatt el is készült.

Igazi minimálkunyhót fillérekből is össze lehet dobni, de ez annál jóval professzionálisabb darab. A sztori úgy kezdődött, hogy Alla Ponomareva és férje, Garrett egy új vendégházat képzelt el Montana állambeli kertjükben.

Egy újrahasznosított, A alakú keret a házikó alapja, ezt állították fel egy rusztikus lépcsőn megközelíthető, kicsit emelt fapadlóra. A fényről ablak és az egyik oldal áttetsző műanyag felülete gondoskodik, utóbbi felhajtható, ami nyáron isteni lehet.

A két különálló ágy összetolható, van néhány polc, a komfortot a ház körüli függőágyak, és a közeli vécé és napelemes melegítésű zuhanyzó fokozza – a házban ugyanis se konyha, se vécé, se fürdő, de alig 7,5 négyzetméteren ezt nehéz is lenne elhelyezni.

Áram annyi van, amennyit a tetőn lévő napelem termel, telefontöltéshez elég, az éhhalál ellen egy hordozható rezsó és néhány edény véd, pontosabban az, amit használatukkal főzni lehet.

A kisház három hét alatt készült el nagyjából 700 dollárból, vagyis bő 200 ezer forintból.

(Forrás: Alla Ponomareva)

Ez is érdekelhet:

Elindult a Rakéta, a Player jövőmagazinja!

November elején startolt el új magazinunk, a Raketa.hu, melyben veletek együtt keressük a válaszokat az előttünk álló évek nagy kérdéseire.

Kiemelten foglalkozunk az autózás/közlekedés forradalmával, az okos otthonokkal, a klímakérdéssel, megújuló energiával, a legizgalmasabb, éppen zajló társadalmi változásokkal és rengeteg termékkel és szolgáltatással, ami pillanatokon belül ránk töri az ajtót.

Kövesd be a Rakéta Facebook oldalát, hogy biztosan ne maradj le a jövőről!

 

 

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.