Mintha egy meséből mászott volna elő ez a chilei házikó
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A háromszög alakú házak egy ideje újra a reneszánszukat élik, így aztán Normandiától egészen Kaliforniáig rábukkanhatsz itt-ott egy ilyen különc épületre. És bár ez a pazar dél-chilei viskó kapott falakat, így is olyan, mintha egy meséből mászott volna elő.

Egyébként túraútvonalak vezetnek a házhoz, nem messze tavak és lagúnák veszik körül, így aztán a kalandvágyók számára ideális kis odú lehet. A fekete fahomlokzat tökéletesen beleillik az erdei környezetbe, mindehhez jön a nyitott alaprajzú, kompakt belső tér, és a hatalmas ablakfal, amely egyrészt pazar kilátást biztosít a kinti tájra, másrészt természetes fényben fürdeti a belvilágot. Továbbá mindkét emelethez tartozik egy terasz, ahonnan pedig a közeli völgyre tekinthetsz rá. Nem rossz, na.

Ez is érdekelhet:

Érezni a természet érintését ebben a különös norvégiai dobozban - Roadster

Észak-Norvégia megragadó vidékén barangolva nem csupán a mutatós terület lenyűgöző természeti adottságai miatt forgathatjuk a fejünket. Itt van a Tromsøtől egyórányi útra fekvő Malangen-félsziget, ahol például egészen szokatlan formájú pihenőházakban is gyönyörködhetünk. Vagy éppen lazíthatunk a családdal. A nem mindennapi környezetet különleges épületekkel tisztelte meg a Snorre Stinessen által gründolt építészeti stúdió.

(via)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.