A Bang&Olufsen eddig sem arról volt híres, hogy leszarnák a digitális termékeik dizájnját: a legtöbb audióeszközük kategóriája legszebben megalkotott, esztétikailag és minőségileg tízpontos darabjai. Na most még önmagukhoz képest is keményen emelik a tétet a BeoSound Shape-pel.

Ezek a hatszögű, falra szerelhető és egymással gyönyörűen sorolható hangfalmodulok ugyanis egyáltalán nem arra mennek, mint a legtöbb hangfal; azaz tökéletes hangzás, zéró láthatóság – hanem épphogy a helyiség központi elemei akarnak lenni. És milyen szépen teszik!

A BeoSound Shape fekete, katonai zöld, lila, barna, rózsaszín, agyagszín, „párizsi éjszakai kék” (nem mi találtuk ki), vadgalambszürke, moszatzöld és mélykék színekben lesz kapható. A rendszer ugyanis 2017 augusztusában debütál majd a piacon, körülbelül 4200 dolláros kezdőáron: ebbe a starter kitbe nyolc darab hatszög-hangfal tartozik majd.

Nem, nem olcsó, de Olufsenékre nem is jellemző az Ecseri piacos (de még a normál középkategóriás) árképzés. Mindenesetre nyálcsorgatni szabad, mi pedig bő nyállal tesszük is. Gyönyörű.

És ezt olvastad már?
Ilyen az, amikor az eklektika a minimalizmust is magába olvasztja