Stílusidegen ausztrál ház, hatalmas kontrasztban a Bruny-szigettel
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Az Ausztráliához tartozó Bruny-sziget valami egészen csodálatos hely, ez a ház a masszív kőfalaival és a sötét belső terével mégsem ontja magából a lüktető harmóniát és az otthonosságot. A gyönyörű tájat elnézve enyhén stílusidegen, mintha csak a világ egy másik helyén húzták volna fel, majd ide hurcolták volna.

Kicsit olyan, mintha egy hatalmas luxusbörtön lenne, egy hely, ahová a befolyásos alakok önként száműzetésbe vonulhatnak.

Egyébként a várfalakra emlékeztető megoldás és a hatalmas, egybefolyó ablakoszlopok is tökéletesen passzolnak ahhoz a fagyos hangulatból, amit a ház áraszt magából. A kőfalak egyébként remek védelmet nyújtanak az erős tengerparti szelek ellen, de a rideg, sötét enteriőrre ez sem ad magyarázatot.

Ennek ellenére a sziget gyönyörű – ezért is olyan képzavaros az egész –, bár ha valakihez passzol ez a stílus, az nem kizárt, hogy itt találja meg a lelki békéjét vagy a hőn áhított magányt. Bruce Wayne komor hangulatához és másodállásához mondjuk pont passzolna, ideális ausztráliai iroda lehetne mondjuk neki.

Összehasonlításképp, íme a sziget, amely szabad és élettel teli. Már az is jót tesz az ember lelkének, ha képeket néz róla:

És íme a ház, amely nem épp ilyen:

De szívesen beköltöznél?

Ez is érdekelhet:

(via)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.