Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Ötszáz hajó, számos hajóosztály – nem könnyű eligazodni a legnagyobb vitorlásversenyen. Éppen ezért kiemeltünk két nagy párharcot, amire érdemes lesz odafigyelni a július 26-án rajtoló versenyen.

Az idei, 50. Kékszalagnak több mint 500 hajó vág majd neki, összesen pedig közel harminc hajóosztály győzteseit jutalmazzák majd. Rendkívül sűrű a mezőny, ezért bemutatunk két nagy várható párharcot, amire érdemes odafigyelni.

A leggyorsabb hajók a katamaránok lesznek, az egytestűek nem kelhetnek versenyre velük. Ez utóbbiak közül kiemelkedik a címvédő, összesen nyolcszoros győztes Lisa, amely a keszthelyi Team Lisa legénységét repíti majd.

Az egyik nagy ellenfél egy friss formáció, a Raffica csapatból kivált Sponsor Wanted lehet, Weidinger György kormányossal. A július közepi Volvo High-tech Regattán mindkét futamban a Team Lisa végzett előrébb, de azt félig edzésnek, félig versenynek fogták fel a résztvevők.

A katamaránoknál a 13-szoros győztes Litkey Farkas (PreVital csapat) mindig esélyes, a nagy ellenfele pedig az idei versenyeken jól szereplő Józsa Márton (Opel Fifty-Fifty) lehet. A Volvo High-tech Regattán Litkey nyert, de nem jelent meg a díjátadón, ezért érvénytelen lett az eredménye. A Pünkösdi Regattán a Fifty-Fifty magyar fejlesztésű kétárbocos katamaránja ért be elsőnek, és nem mellesleg ez a hajó tartja a Kékszalag abszolút rekordját: 2014-ben 7 óra 13 perc alatt ért célba.

Persze nem csak róluk szól majd a Kékszalag, egy szép hajó, egy jól csengő név vagy egy látványos vitorla kedvéért is szurkolhatunk majd egy-egy csapatnak. A versenyt élőben közvetíti az M4 Sport, és a Kekszalag.hu oldal, de a rajtot érdemes akár a helyszínen is megnézni.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.