Pénztárcánk nap, mint nap elkísér bennünket. Munkahelyünktől kedve a mindennapi bevásárláson át szinte mindenhová magunkkal visszük – még nyaralni is. Érdemes tehát alaposan meggondolni, milyen pénztárcát válasszunk. Mivel nem hetente szokás cserélgetni tárcáinkat, jó sokáig ugyanazt a darabot használjuk majd. A pénztárca férfi kivitelezése bár nem olyan sokszínű, mint női ellenpárja, mégsem könnyebb a számunkra ideálist kiválasztani.

Anyag - és színváltozatok

Minthogy a címből is kiderül, a bőr a lehető legjobb választás pénztárcák terén. Vannak ugyan más, szövetalapú pénztárcák is, ezek viszont könnyen beázhatnak vagy elszakadnak. Tehát egyértelműen a bőr tárcákkal járunk legjobban. Ezek között találkozhatunk a hagyományos matt vagy fényes bőr felületű darabokkal és velúrral egyaránt. Az előbbiek azonban sokkal elegánsabb hatást nyújtanak, ráadásul jobban mennek a különféle viseletekhez, mint velúr társaik. A velúr egy sokkal elvontabb képet mutat, nyersebb hatást kelt, ezért ezek a darabok a vadászat és egyéb természetrajongók számára ideálisak leginkább. A színváltozatok közül is számtalan variációt megtalálhatunk a különféle áruházakban – például a CCC kínálata tartalmaz piros és kék darabokat is.

Elmondható viszont, hogy általánosságban a fekete pénztárcák univerzális darabnak minősülnek. Ezek jól mennek a különféle öltözetekhez a sportosabb viseletektől az egészen elegáns szettekig. Ugyanez a helyzet a sötétebb árnyalatú barna vagy cseresznye színű darabokkal is. Azonban a világosabb barna vagy egyéb színű tárcák már nem ennyire könnyen összepasszíthatóak viseletünkkel. A világosabb barna vagy mahagóni darabok kifinomult eleganciát tükrözhetnek, de ezek nem bizonyulnak túl jó választásnak egy sportos öltözet mellé. Vannak viszont olyan excentrikus személyiségek is, akik számára egy színesebb darab jelenti a legjobb választást a mindennapokban.

Méret és tárolók

A pénztárca férfi változata szokványos formát követ a legtöbb darab esetében. Méretben sincs túl nagy eltérés két férfi tárca között. Esetleg pár centi eltérést találhatunk az egyes darabok közt, nem úgy, mint a zsebeiket illetően. Néhány pénztárca kimondottan sok helyet biztosít a különféle bankkártyák, a készpénz és az apró tárolásához. Más darabok minimalista letisztultságot követnek, csupán egy-két iratnak szánt tárolót tartalmaznak. A megfelelő darab kiválasztásához elsősorban saját életvitelünket és fizetési szokásainkat érdemes számba vennünk. Ha a modern nagyvilági férfi stílusát követjük, aki mindenhol kártyával fizet, és különféle tagsági igazolványokat hordoz magánál, minden esetben a tárolózsebek száma legyen az elsődleges szempont a választásunknál. Ha inkább a hagyományos készpénz nyújtotta biztonságot preferáljuk, akkor viszont ehhez keressünk alkalmas darabot. Ilyenkor azt érdemes megnéznünk, mennyire vastag összecsukva a pénztárca, hány részt kínál a papírpénz tárolásához, és mekkora az aprópénz tartására szolgáló zseb. Ne érjük be az első kezünkbe akadó pénztárcával. A nagyobb áruházláncok üzleteiben vagy webshopjaiban, például a CCC-nél kedvünkre válogathatunk, így garantáltan megtalálhatjuk a számunkra tökéletes darabot.

(Szponzorált tartalom)

És ezt olvastad már?
Költöztetés csomagolásvédelemmel, profi szakemberekkel
Budapest legközpontibb terasza úgy újult meg, hogy azonnal a törzshelyed lesz!