A Barcelona összeszedné Guardiola lepattanóit.

A katalán Sport kicsit elragadtatta magát, meglehetősen irreális hírekkel/pletykákkal állt elő. Azonban mivel a Manchester City és a Barcelona kapcsolata kiváló – nem úgy, mint a Barca–PSG –, és a City a BL-döntő-bukás után alakítana a csapatán, így a három megszellőztetett esetleges transzferből egy-kettő akár össze is jöhet.

Miután Gini Wijnaldum az orvosi vizsgálat előtt visszatáncolt és mégis inkább a PSG választotta, a sportlap megszellőztette, hogy a Barcelona Ilkay Gündoganban látja a B-verziót. A német középpályás Guardiola egyik legfontosabb játékosa, és 30 évesen az egyik legjobb szezonját mente, aligha fogja elengedni a City, noha azt írják, nyitottak az angolok az üzletre.

Nagy fogás lenne a török, de talán még nagyobb Aymeric Laporte. A 27 éves spanyol-francia játékos a világ egyik legjobb ballábas középhátvédje, azonban Dias érkezése és Stones feltámadása után teljesen kiszorult a csapatból. Mindösszesen 16 bajnokin szerepelt.

És az sem mellékes, hogy Laporte nem könnyű ember, gyanítható, hogy Guardiolával vannak súrlódásaik, a menedzser emellett szeretné a csapatában látni Sergi Robertót a Barcából, így van alapja a tárgyalásoknak.

A harmadik név Gabriel Jesus. A brazil Kun Agüeróval együtt alkotta volna a City csatárduóját, egymás posztriválisai voltak, ám egyikük sem játszott. Guardiola klasszikus csatár nélkül nyomta végig szinte az egész szezont, Agüero el is igazolt – a Barcelonába. Nem látjuk azt a helyzetet, hogy Jesus ismét eljönne Agüero mellé/mögé, de a Sport igen.

Annyi alapja persze van, hogy a brazil nem kap lehetőséget Manchesterben, ahova ráadásul érkezni fog egy klasszis center (Harry Kane?).

Gabriel Jesus még csak 24 éves, hosszútávon lehetne a Barcelona középcsatára, csakhogy Laporta elnök Erling Haalandot akarja megszerezni 2022-ben. A norvég addig maradna Dortmundban, jövőre 75 millióért meg lehet venni. Addig Agüero, Griezmann és Depay megoldja a csatárkérdést, Jesusnak sok értelme nem lenne.

Agüero és Eric García már megjárta ezt az utat, a három új pletykából azonban maximum egyet látunk reálisnak, aligha fog öt játékost igazolni a Barcelona az égszínkékektől.

(Fotó: Laszlo Szirtesi - UEFA/UEFA via Getty Images)

És ezt olvastad már?
Meglepődsz, melyik játékosnak van a második legtöbb fejesgólja a 21. században