Már nem lehetett tovább húzni.

Számtalan esélyt kapott Ronald Koeman az FC Barcelona élén, többször is teljesen biztosnak tűnt, hogy kirúgják, annyira pocsék teljesítményt nyújtott a csapat, ám mindig megmagyarázták, miért maradjon még. Elsősorban persze az volt a valódi oka, hogy egyszerűen nincs pénze a klubnak a végkielégítésre, na meg mert nem találtak senkit, aki elvállalta volna a mostani Barcát.

A Rayo Vallecano elleni újabb égés (0–1, egy kaput eltaláló lövés) után viszont már tarthatatlanná vált a helyzet, néhány órával a meccs lefújása után

a Barcelona vezetése menesztette Ronald Koemant.

A holland edzőt 2020 augusztusában nevezték ki a Barcelona élére, és igazából mindig lehetett tudni, hogy kényszermegoldás. Koeman edzőnek középszerű, ám játékosként a katalán klub legendája, aki elvállalta, hogy vezeti a csapatot a klub történetének egyik mélypontján. A Spanyol Kupát megnyerték, de egyébként nem volt tényező a Barca az előző szezonban sem, Messi távozása után pedig még inkább a felszínre jöttek a problémák: kókler módon menedzselték a klubot és állították össze a játékkeretet, felelőtlenül írtak alá gigaszerződéseket, miközben a csapat élén egy inkompetens edző áll.

A legutóbbi tíz meccséből csak hármat nyert meg a Barcelona, a Bayern és a Benfica is 3–0-s veréssel árazta be Koeman csapatát, de végül a Rayo elleni kudarc tette be a kaput. Eddig bírta a vezetés a kilátástalan, erőtlen, akaratgyenge játékot.

Minden forrás azt írja, hogy Xavi lesz az utód, Fabrizio Romano szerint már meg is kezdték a tárgyalást a katalán legendával, aki jelenleg az al-Szadd edzője – ahol a 2019-es kinevezése óta hét trófeát nyert. Xavi a szerződése hosszabbításánál megegyezett a katariakkal, hogyha a katalánok igényt tartanának rá, akkor bármikor jöhet. Reggelre már meg is egyezhetnek.

(Fotó: Berengui/DeFodi Images via Getty Images)

És ezt olvastad már?
A holland kézilabdahős a munkából repült megnyerni az Eb-meccset, de azért a laptopot is hozta Pestre