Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A futás minden szegmensében európai szintet hozott a Fradi eddig a BL-ben, erről mutattak adatokat és beszélt Bali Péter erőnléti edző és Hajnal Tamás.

A magyar foci egyik legkomolyabb hiányossága a pályán, hogy futásmennyiségben és futósebességben elmarad a nemzetközi szinttől, amin meglepő módon az új stadionok építésével sem sikerült javítani.

A Fradi viszont már más szint itthon, olyannyira, hogy a Bajnokok Ligájában már csak egy lépésre van a csoportkörtől. Hogy Rebrov érkezése milyen változásokat hozott, arról már írtunk korábban.

A részletes statisztikai adatokba akkor nem mentünk bele, ám azt említettük, hogy a nemzetközi szint eléréséhet megfelelő légiósokat kell igazolni, és ami még nagyon fontos, hogy olyan játékosok kellenek a középpályára, támadósorban, akik sebességben és futómennyiségben felveszik a versenyt a többi klubbal.

Tokmac, Somália és Uzuni több szegmensben is az élmezőnyben volt:

  • a legtöbbet futottak: Sigér Dávid (12 438 méter), Uzuni (12 008) és Somalia (11 597)
  • magas intenzitású futás: Sigér 1298 méter; Somalia 1210; Uzuni 1175
  • sprintben Uzuni 345 métert, Somália 312 métert, Tokmac pedig 282 métert tett meg, darabra Uzuni 18-szor, Tokmac és Somália 14-14-szer.
  • a leggyorsabban Tokmac (34,1 km/h) futott, őt követte Uzuni (33,2 km/h), Botka (32,8 km/h), Civic (32,5 km/h) és Somália (32 km/h). 34 fölött már nemzetközi szinten is kevesen sprintelnek.
  • a legjobb gyorsulása, kimagasló értékkel Tokmacnak volt (6,49), őt Haratin (5,63) és Civic (5,34) követi.

(Fotó: MTI)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.