Giannis Antetokounmpót választották az NBA-szezon legértékesebb játékosának.

A Bucks 24 éves kosarasa 27,7 pontot, 12,5 lepattanót és 5,9 gólpasszt átlagolt az alapszakaszban, csapata keleti elsőként jutott a rájátszásba, ahol később csak a bajnok Toronto állította meg a Milwaukee-t.

A Görög Szörnyként emlegetett Giannis a díj egyik legnagyobb esélyese volt, így a győzelme nem meglepetés, a második helyen a tavalyi első James Harden végzett, a harmadik az Oklahoma kosarasa, Paul George.

NBA on Twitter

The 2018-19 #KiaMVP is... @Giannis_An34! #NBAAwards


Antetokounmpo története valóságos sikersztori, szülei nigériai menekültek, Giannis Görögörszágban született, hétfős családjával egy görög szegénynegyedben élte le gyerekkorát. Papírjaik nem voltak, így folyamatosan attól tartottak, hogy el kell hagyniuk az országot. Kamaszként testvéreivel Athén utcáin bizniszelt, hogy pluszpénzt keressen a családnak.

Később kosárlabdázni kezdett, és rögtön felfigyeltek rá, 2013-ban került az NBA-be, ahol évről-évre fejlődött, az elmúlt két szezonban pedig már a liga egyik legjobbja volt. Az idei alapszakaszban még egy szintet lépett, valóságos vezére a Bucksnak, megérdemelten kapta meg az MVP-díjat.

A legemlékezetesebb pillanatai az alapszakaszból:

(Fotó: Getty Images)

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon