Nagyon sokáig rezgett a léc az RB Leipzignek, de végül ikszelt a Bundesliga utolsó fordulójában, és a következő szezonban is a BL-ben indulhat.

A Bundesliga utolsó fordulójában dőlt el, hogy az RB Leipzig megszerzi-e a BL-indulást jelentő negyedik helyet. Gulácsi Péter és Willi Orbán kezdett, a Lipcsének pedig csak arra volt szüksége, hogy ne kapjon ki a már kieső Bielefeld otthonában.

A hazaiak Serra góljával a 70. percben megszerezték a vezetést, így a Leipzignek már a Bayer Leverkusen és a Freiburg meccsére is figyelnie kellett. A Freiburgnak győzelemre lett volna szüksége ahhoz, hogy egy Leipzig-vereség esetén negyedik helyen végezzen. A Leverkusen rúgta az első gólt, a Freiburg azonban egyenlített, így Sallai Roland csapata (aki kezdett, de lecserélték) előtt ott volt a lehetőség, hogy jövőre a Bajnokok Ligájában szerepeljen.

Végül azonban a Leipzig örülhetett. A 93. percben a csereként beállt Szoboszlai Dominik gólpassza után Willi Orbán egyenlített, így az RB Leipzig végzett a negyedik helyen a Bundesligában.

A Freiburgnak nemhogy a győzelem, de a pontszerzés sem jött össze, 2–1-re nyert a Bayer, és mivel az Union Berlin is győzött, így Sallaiék végül a hatodik helyen végeztek, de jövőre így is az Európa-ligában játszhatnak.

Orbán gólja Szoboszlai gólpassza után:

A német bajnokság egyébként már fordulókkal ezelőtt eldőlt, idén is a Bayern München lett a bajnok. A második a Borussia Dortmund, a harmadik a Bayer Leverkusen, míg negyedik a Lipcse lett. A Fürth és a Bielefeld kiesett, a Hertha osztályozót játszik.

(Fotó: Getty Images)

És ezt olvastad már?
Amikor Jordan odaszólt Magic Johnsonnak