És erre kérik Csehország és Svédország válogatottját is.

Szerintük ebben a rendkívüli helyzetben nem elég, ha semleges pályán kell játszaniuk, csak ez az egy helyes döntés maradt számukra.

„Nincs több szó, eljött a cselekvés ideje”

– szögezte le Cezary Kulesza, aki elárulta: a vb-indulásért zajló vetélkedés másik ágán érintett svéd és cseh szövetség képviselőivel is tárgyalásokat folytatnak.

„Annak fényében, hogy az Ukrajna elleni orosz agresszió eszkalálódik, a lengyel nemzeti csapat nem játssza le a mérkőzését az orosz válogatott ellen. Ez az egyetlen helyes döntés. Egyeztetünk a svéd és a cseh szövetséggel, hogy közös álláspontot közvetítsünk a nemzetközi szövetség felé”

– írta Kulesza Twitteren.

A lengyel válogatott csapatkapitánya, Robert Lewandowski ugyancsak a közösségi médiában üdvözölte a fejleményt.

„Ez a helyes döntés. Nem tudok elképzelni egy mérkőzést az orosz válogatott ellen ebben a helyzetben, miközben a fegyveres konfliktus folytatódik Ukrajnában. Nem az orosz futballisták és drukkerek felelősek ezért, de nem tehetünk úgy, mintha semmi nem történt volna.”

A lengyel szövetség kedden még ahhoz kérte az európai szövetség (UEFA) hozzájárulását, hogy semleges pályán léphessen pályára az oroszok ellen. Az eredeti tervek szerint az orosz–lengyel találkozót az európai pótselejtező keretében március 24-én rendeznék Moszkvában. Az összecsapás győztese öt nappal később játszana a B jelű ág másik párja, a svéd–cseh összecsapás továbbjutójával azért, hogy részt vehessen a Katarban november 21. és december 18. között sorra kerülő vb-n.

Legutóbb Szerhij Rebrov és Andrej Rubljov ítélete el az oroszok őrült viselkedését:

(MTI; fotó: Pedro Salado/Quality Sport Images/Getty Images)

És ezt olvastad már?
A legváratlanabb helyen és formában adott tanácsot Gary Neville